Skip to content
București Știri locale

Rata de infectare de peste 10 la mie, în Ilfov. Capitala atinge un nou record: Incidenţa cumulată a cazurilor a depăşit 8 la mie

Inquam Photos / Octav Ganea

Rata de infectare urcă puternic în București și depășește sâmbătă 8 la mie. Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București ar trebui să se reunească din nou, după ce Guvernul aprobă, sâmbătă, noile măsuri ale CNSU.

Incidența în București a ajuns la 8,28.

În aceste condiții, urmează să fie luate noi măsuri restrictive, după ce Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București ar urma să se reunească din nou.

Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București așteaptă ședința Guvernului de sâmbătă, care va aproba noile măsuri ale CNSU.

Vineri, CMBSU a decis noi restricții, după ce rata de incidență a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori. Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe weekend, măsură de la care ar fi exceptate persoanele vaccinate, închiderea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și interzicerea concertelor.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Se instituie și restricții de circulație pentru cei nevaccinați: se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Sunt și excepţii pentru cei care circulă în interes profesional, pentru a merge la medic său interes de serviciu.

Rata de infectare de peste 10 la mie în Ilfov

Situația este gravă și în jurul Bucureștiului. Şapte localităţi din Ilfov au incidenţă de peste 10 la mie. În cazul a două dintre acestea, Dobroieşti şi Bragadiru, rata de infectare a depășit 11 la mia de locuitori. Celelalte localităţi sunt Afumaţi, Berceni, Chiajna, Mogoşoaia şi Popeşti Leordeni.

În Ilfov, spre deosebire de București, ciruclația nejustificată nu mai e permisă după ora 20.00. Magazinele se închid zilnic la 6 seara, iar restaurantele și barurile și-au suspendat activitatea.

Măsurile instituite nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Din păcate, pentru că restricțiile nu sunt unitare la nivelul București-Ilfov, specialiștii estimează că valul de infectare va fi greu de ținut sub control, chiar și cu aceste restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *