Skip to content
Societate

Rata de infectare în Capitală a ajuns la 7,68 la mia de locuitori. Intră în vigoare noi restricții pentru bucureșteni

unsplash.com

Rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 7,68 la mia de locuitori în Capitală, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti. Astfel, vor intra în vigoare noi restricții, valabile pentru localitățile unde incidența depășește 7,5.

Magazinele se vor închide la ora 22.00 în toate zilele săptămânii și nu doar în week-end dacă rata de infectare în localitate este mai mare de 7,5 la mie, potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). După ora 22.00 pot activa doar operatorii economici care efectuează livrări la domiciliu.

De asemenea, masca devine obligatorie inclusiv în spațiile deschise, iar circulația va fi restricționată între orele 20.00 și 05.00. Sunt scutiți cei care au trecut prin boală sau cei care sunt vaccinați.

„Se propune ca programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, să se desfășoare doar în intervalul orar 5.00-22.00. În intervalul orar 22.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu” – se arată în decizia CNSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *