Skip to content
Politică

RATB ia măsuri drastice împotriva călătorilor care circulă fără să plătească

RATB ia măsuri drastice împotriva călătorilor care circulă cu autobuzul fără să plătească. Conducerea Regiei a tras linie si a ajuns la concluzia ca nu mai vrea sa suporte pierderile provocate de calatorii care se plimba gratis fara sa aiba acest drept.

Incepand cu 15 februarie, calatorii vor avea parte de controale mai dure, cu jandarmi si politisti locali.

" "
" "

Calatorii evazionisti afectează grav veniturile RATB iar problema este cu atat mai mare cu cit nici nu pooate fi stabilit numarul lor exact.

Autobuzele, tramvaiele si troleibuzele din capitala asigura zilnic 2 milioane de calatorii pe zi, in timp ce numărul călătorilor corecţi a scăzut foarte mult anul trecut fiind comparabil cu anul 2012.

”Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă publicul călător că, începând cu 15 februarie 2016, va aplica măsuri prin care intenţionează să stabilească, cu exactitate, şi nu pe bază de estimări, numărul călătorilor care utilizează fiecare linie şi mijloc de transport.

De aceea, RATB îi roagă pe călătorii care deţin abonamente să valideze fiecare călătorie în sistemul automat de taxare. Astfel, în urma unei perioade de cercetare, în care călătorii se vor adapta, RATB speră să poată reduce intervalul orar dintre două vehicule consecutive şi să asigure o mai bună ritmicitate, creând un program de transport în funcţie de necesarul de călători de pe fiecare linie, în diferitele zone ale Capitalei.” , se arata in comunicat, conform antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *