Skip to content
Politică

RATB nu se poate moderniza. Anunțul vine de sus

RATB nu poate primi un euro pentru tramvaie și autobuze din cele 130 milioane de euro, pentru că este regie autonomă și nu comercială, a declarat, vineri, Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene. Situaţii similare sunt la Metrorex și RADET.

Nu putem moderniza RATB pentru că este încă regie autonomă. Trebuie să punem mâna și să ne rezolvăm problemele noastre pentru a ne moderniza. Vedeți care este situația RATB. Nu poate primi un euro pentru tramvaie și autobuze pentru că este regie autonomă. Are 130 milioane euro prin programele europene și stăm și nu le folosim. Trebuie să fie societate comercială a Primăriei, să aibă contract de servicii publice. Ca orice societate comercială în care să se spună „atâta lei pe kilometru„, a spus ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, într-o conferinţă pe specialitate.

Ea a dat exemplul Poloniei care a cumpărat 100 de tramvaie în urmă cu câteva luni. „Trebuie ca instituțiile noastre să intre într-un ritm normal. Polonezii au cumpărat acum câteva luni 100 de tramvaie. Noi nu putem să cumpărăm tramvaie. La fel și Metrorex – nu putem să cumpărăm echipamente pentru că nu are contract de servicii publice și Ministerul Transporturilor nu poate să încheie cu Metrorex pentru că este un transport de interes local. Vedeți câte probleme sunt pentru RADET. Sunt 78 milioane euro fonduri pentru RADET, pentru modernizarea lui. Nimeni nu folosește acești bani. Trebuie să existe interes, dorință de a schimba ceva”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, potrivit unor surse citate de Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *