Skip to content
Politică

RATB reacţionează la declaraţiile lui Firea. Vezi când vrea să devină societate comercială EXCLUSIV

Regia Autonomă de Transport Bucureşti are planuri mari. Vezi când vrea să devină societate comercială. Până atunci, RATB stă la mila Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

CITIŢI ŞI: Firea s-a răzgândit pe tema RATB. Află ce spune despre transportul gratuit şi evenimentele în aer liber (VIDEO)

" "

Aceasta este principala idee care se desprinde din declaraţia acordată, marţi, pentru PSnews.ro, de către Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Iniţial, reprezentantul regiei ne-a oferit răspunsuri generale când i-am solicitat o poziţie referitoare la intenţiile primarului general Gabriela Firea de a cumpăra 300 de autobuze noi, renunţând la perspectiva achiziţionării unor autovehicule la mâna a doua.

„Orice decizie care se bazează efectiv pe argumente şi pe argumente clare suntem siguri că este viabilă pentru creşterea gradului de confort al călătoriei şi pentru încrederea călătorilor. Conducerea RATB a discutat, în mod sigur, cu Primăria Capitalei toate aceste idei şi proiecte. Momentan, suntem în analize. Nu s-a luat o decizie foarte exactă privind parcursul sau cum va fi efectiv gratuitatea sau alt proiect”, ne-a spus Tobescu.

La insistenţele noastre, purtătorul de cuvânt a arătat pentru ce a pledat RATB în discuţiile sus-menţionate.

„Au fost discutate, la nivel de departament, toate variantele posibile, iar hotărârea clar se ia în urma deciziei specialiştilor în domeniul respectiv (din RATB şi din Primărie). Noi ne dorim înnoirea parcului de vehicule – este necesară, având în vedere gradul de uzură: în special pe zona de tramvaie şi troleibuze, dar, nu în ultimul rând, şi pentru autobuze, care sunt achiziţionate în perioada 2006-2008 şi se văd urmele timpului: uzura şi-a făcut apariţia şi pe aceste autobuze”, a punctat Constantin Tobescu.

 

Nu în ultimul rând (răspunzând unei întrebări în acest sens), purtătorul de cuvânt al RATB a afirmat că reprezentanţii regiei speră ca această entitate să se transforme în societate comercială până la sfârşitul anului 2016.

„Directiva Europeană 1370 ne impune clar că trebuie să ne transformăm în societate comercială, ca să putem accesa fonduri, pentru a creşte efectiv confortul călătorilor. Deci acum noi ne desfăşurăm activitatea numai în funcţie de banii primiţi de la Primărie. În condiţiile în care am fi societate comercială, am avea flexibilitate financiară, am putea să accesăm fonduri europene şi, în acest sens, să îmbunătăţim condiţiile de călătorie.

Noi sperăm ca anul acesta să ne transformăm în societate comercială, astfel încât să putem să demarăm efectiv, să reactivăm această regie şi să ne dezvoltăm. Transportul în Bucureşti trebuie să se dezvolte, să înceapă efectiv această dezvoltare, având în vedere şi dezvoltarea oraşelor din vest (care, totuşi, din punctul nostru de vedere, au o ascensiune în zona respectivă)”, a încheiat oficialul RATB.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *