Skip to content
Politică

Raționamentul lui Adrian Streinu-Cercel, ironizat de Cristian Diaconescu la „Dosar de Politician”: Cu vaccinații, avem 90% aranjați, deci noi suntem primii în Europa

Inquam Photos / Cornel Putan

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a ironizat poziția exprimată de senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel cu privire la proiectul care ar introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, proiect respins miercuri de Senat.

Sunt câteva elemente ceva mai periculoase, care nu neapărat țin numai de România, dar aflu – cu tot respectul, sigur, nu mă amestec într-o profesie atât de onorabilă, dar înțeleg că 60% au trecut prin boală asimptomatic, deci ei n-au fost testați, deci vă informez cu toată dragostea că în momentul acesta, cu vaccinații, avem 90% aranjați, deci noi suntem primii în Europa pe raționamentul acestor oameni. E fabulos, nu se poate așa ceva! Își bate joc…

În al doilea rând aflăm, pentru că, într-adevăr, certificatul verde este stabilit, consacrat, aplicat în state cu tradiție și de civilizație, și de organizare, toți ăia au fost niște imbecili… francezii, italienii, toți! E interesant…”, a declarat miercuri seara fostul ministru în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de Silviu Mănăstire la postul B1 TV.

Înaintea votului din plenul Senatului, Adrian Streinu-Cercel susținea că proiectul este greșit inclusiv din punct de vedere științific pentru că aproximativ 60% din populație a făcut o infecție asimptomatică și nu figurează nicăieri, neavând astfel acces la certificat. „Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu SARSCOV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”, spunea senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *