Skip to content
Puterea Știrilor Video

Răutățile vor fi, vor trece! Cum răspunde Florian Bodog (PSD) criticilor legate de vizita parlamentară în Dubai: Nu se duce nimeni în concediu

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la Puterea Știrilor, medicul și senatorul PSD Florian a explicat de ce este necesară prezența sa, alături de alți 6 parlamentari români, în Dubai, la Expo 2020, o vizită externă ”în interes de serviciu” care a stârnit un val de critici în spațiul public. ”Nu știu dacă am un răspuns pentru cei care ne critică pentru acest fapt”, a spus Bodog, adăugând că această participare „se înscrie în viața parlamentară obișnuită a parlamentarilor din toate țările”.

„Activitatea internațională a parlamentarilor și activitatea internațională a tuturor organismelor care reprezintă România în străinătate este o chestiune obișnuită, o chestiune pe care fiecare stat, indiferent că este din UE sau nu, o practică. Acesta este modul în care noi ținem legătura cu celelalte parlamente și cu omologii noștri. De altfel, și această participare se înscrie în viața parlamentară obișnuită a parlamentarilor din toate țările. Eu sunt cel mai nou intrat în acest grup și voi participa cu drag la eveniment.

Avem întâlniri fixate, nu se duce nimeni în concediu, și sperăm, ca urmare a acestor întâlniri, să întărim legăturile dintre cele două țări, dar nu numai atât, ci să încercăm să găsim facilități atât pentru mediul românesc de afaceri acolo, cât și pentru mediul de afaceri de acolo la noi. Așa cum știți, și în perioada în care am fost ministru am avut contact inclusiv cu investitori din Emiratele Arabe care doreau să se implice în proiectele noastre mari. Personal, vă spun că la aceste întâlniri pe care le avem fixate pe agendă voi încerca să trezesc interesul investitorilor pentru ceea ce se întâmplă și pentru ceea ce urmează să se întâmple în țara noastră. Cred că este un lucru bun, normal. Comentariilor vor fi, vor trece. Răutățile vor fi, vor trece însă așa cum ați văzut, componența grupului are toate cele 3 partide care sunt la guvernare și au putere să decidă”, a declarat Florian Bodog la Puterea Știrilor.

„Avem fixată o întâlnire la nivel guvernamental cu persoanele care sunt responsabile de organizarea expoziției mondiale care, așa cum știți, pe lângă faptul că este un eveniment mondial extrem de important, polarizează o serie de interese și de investitori, tehnologii noi, idei referitoare la dezvoltarea mondială.

Pe de altă parte, vom avea întâlniri cu omologii noștri de acolo, fiecare pe specialitatea lui. Nu în ultimul rând, una dintre întâlniri va fi cu comunitatea română de acolo. Așa cum știm, comunitatea de români este foarte bine reprezentată: avem specialiști pe industria petrolului, construcții, diplomație și cred că este important să ținem legătura și cu aceștia”, a conchis acesta.

Precizăm că șapte senatori de la PSD, PNL și UDMR vor merge în perioada 12-18 decembrie în Dubai, la Expo 2020, pentru a participa la un ”eveniment-dezbatere”, potrivit unui memorandum aprobat luni de biroul permanent al Senatului.

Membrii delegației sunt Alina Gorghiu (PNL), Eugen Țapu – Nazare (PNL), Lorant Antal (UDMR), Florian Bodog (PSD), Daniel Fenechiu (PNL), Radu Oprea (PSD) și Turos Lorand (UDMR).

Expo Dubai are loc între 1 octombrie 2021 și 31 martie 2022, cu peste 200 de expozanți. Expoziția mondială are ca temă principală „Conectarea minților, Crearea Viitorului”. România se numără printre țările participante la expoziție, cu un pavilion propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *