Skip to content
Sănătate

Ravagiile provocate de covid în organismul uman. Beatrice Mahler: „Constatăm asta de la o lună la alta”

Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a vorbit despre forma de lungă durată a COVID-19, așa-zisa „Long Covid”, și a explicat că aceasta afectează mult mai multe organe, iar unul dintre ele este sistemul nervos.

„Nu se știe exact mecanismul”, a precizat medicul, care a subliniat că acest sindrom post-viral lung „se poate manifesta divers de la o persoană, la alta”.

„Dacă vorbim de Covid, cred că suntem după un an și de când vorbim despre această boală, în momentul în care începem să descoperim ce lasă această boală în urmă și care sunt manifestările pe care le avem atunci când practic ne considerăm vindecați de Covid, și așa cum la început ne așteptam ca impactul și sechelele să fie predominant pulmonare, și într-adevăr ele există, nimeni nu le contestă, constatăm de la o lună la alta, că sindromul „Long Covid”, practic, afectează mult mai multe organe. Unul dintre ele este sistemul nervos. Nu se știe exact mecanismul.

Se ridică ipoteza tot mai des de existența acestei forme cronice de infecție, dar este în acest moment, din informațiile pe care le am eu, doar o ipoteză, sau sunt mecanisme imune care intervin și practic au o reacție încrucișată anticorpii care se produc cu diverse structuri ale organismului, și avem acest sindrom post-viral lung, care se poate manifesta divers de la o persoană, la alta”, a declarat Beatrice Mahler.

Amintim că până astăzi, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.062.527 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat joi de autorități. Un număr de 1.005.623 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 8.710 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.100 de bolnavi de COVID-19.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *