Skip to content
Politică

Rază de speranţă de la tehnocraţi. Virgil Popescu arată unde funcţionează bine guvernul Cioloş

Rază de speranţă de la tehnocraţi. Virgil Popescu (vicepreşedinte al PNL) arată unde funcţionează bine guvernul condus de către Dacian Cioloş.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, Popescu vorbeşte despre pașii importanți făcuți de Guvern pentru promovarea comerțului extern.

„România face primii pași spre promovarea produselor românești dincolo de granițele țării. Guvernul României a discutat, joi, schema ajutoarelor de minimis pentru «Participarea operatorilor economici la târguri și expoziții internaționale organizate în străinătate», sub coordonarea directă a Ministerului Economiei.

Bugetul alocat pentru anul 2016 se ridică la 36 milioane de lei, investite pentru a facilita participarea producătorilor români la târgurile internaționale. În urma acestei investiții, Gvernul preconizează că se va înregistra «o creștere a exporturilor românești de 7% în 2016, cu atingerea valorii de 60 miliarde euro; se va realiza o diversificare a structurii geografice și sectoriale a exporturilor, dat fiind multitudinea acțiunilor promoționale de pe piețe țintă și recâștigarea altora; și totodată o majorare a numărului mediu de operatori economici beneficiari ai acestor scheme de ajutor de minimis de la 750 în anul 2015, la 1.420 în anii 2016, 2017 și 2018».

Următorul pas pe care trebuie să-l facă autoritățile române este acela de a elimina birocrația, astfel încât tot mai mulți întreprinzători să beneficiez de acest ajutor și să-și promoveze produsele dincolo de granițele țării. E nevoie de un dialog cu mediul de afaceri, în vedera găsirii unor soluții care să faciliteze accesul la bugetul pus la dispoziție pentru exportul produselor românești.

Încurajarea comerțului extern va avea un impact semnificativ asupra economiei naționale, pe parcurs ce întreprinzătorii români vor găsi noi piețe de desfacere și vor înregistra creșteri ale numărului de vânzări.

Partidul Național Liberal a militat întotdeauna spre susținerea producătorilor români și promovarea produselor autohtone dincolo de granițele țării. Eu personal am venit cu propuneri prin care să facilităm accesul produselor românești pe piețele externe, iar proiectul programului nostru de guvernare cuprinde astfel de măsuri, pe care sperăm să le aplicăm în cel mai scurt timp. Totodată, PNL are ușile deschise pentru Guvern, în cazul în care se va dori o colaborare spre o mai bună coordonare a comerțului extern”, transmite Virgi Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *