Skip to content
Politică

Război anti-Orban în PNL. Răzvan Dumitrescu: Contestatarii lui au așteptat un pretext! EXCLUSIV

economica.net

Referendumul pentru familie, dezfășurat în perioada 6-7 octombrie, a fost invalidat. Unul din efectele acestuia a fost crearea unei tabere în PNL care contestă felul în care partidul s-a poziționat privitor la referendum, Predoiu, Gorghiu, și Calista fiind o parte din nemulțumiți.

DETALII AICI: Scandal în PNL: mai mulți lideri îl acuză pe Orban că a aruncat partidul către un nou eşec politic

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura luni cu realizatorul TV Răzvan Dumitrescu pentru a analiza disputa politică din PNL.

Astfel, jurnalistul este de părere că nemulțumiții din PNL au căutat de fapt un pretext pentru a contesta actuala conducere cât și un moment cât mai potrivit pentru a face acest lucru, care să ofere vizibilitate.

„Eu cred că ei au căutat un pretext acolo pentru că schema este similară cu cea care s-a petrecut la PSD cu „puciștii”. A apărut atunci la PSD pe surse că există o scrisoare, după care s-a lăsat așteptată scrisoarea, în sensul că nu a apărut textul. Apoi au apărut niște oameni și o scrisoare. La PNL a apărut un mesaj identic postat de domnul Predoiu, de doamna Gorghiu, de domnul Mihai Voicu care a fost rostogolit pe Facebook. Au și preluat #ajunge de la mitingul acela mare pe care l-a făcut PSD. Nici măcar creativitate nu au. Puteau să inventeze altceva. 

Repet, eu cred că ei așteptau un pretext. De unde se vede faptul că este vorba de un pretext? Haideți să vedem ce susțin ei că ar fi făcut Orban. Dacă cineva a semnat un protocol cu Coaliția pentru Familie, nu Ludovic Orban este cel care a făcut-o, ci era doamna Gorghiu președinte și în numele președintelui și al partidului au semnat domnii Bolojan și cu Falcă. Partidul a fost angajat în acel protocol nu de domnul Orban. Atâta vreme cât până și Președintele României, care a evitat să zică ce va face la referendum, a votat, domnul Orban a votat ș.a.m.d., care este diferența? Nu trebuiau să meargă la vot? Nu l-am văzut pe domnul Orban îndemnând să se voteze într-un fel sau altul. Așadar, eu nu înțeleg în ce i-a târât domnul Orban, efectiv, pe chestiunea punctuală cu referendumul. Nu mi se pare că i-a băgat, i-a târât, i-a scos de undeva. Este un pretext în situația aceasta. Că domnului Orban i se pot reproșa lucruri? Da. Categoric. Dar asta se putea întâmpla și fără referendumul acesta. Se puteau întâmpla în orice moment aceste reproșuri

Momentul a fost ales și pentru că oferă vizibilitate. Te uiți să vezi ce comentează toate partidele după un astfel de eveniment și probabil că cei de acolo au prins momentul și au zis că acum sigur că ieșirile noastre se vor vedea mult mai bine decât dacă ar fi fost un moment pe timp de pace”, a precizat moderatorul emisiunii de televiziune Subiectiv.

Răzvan Dumitrescu a transmis și faptul că este foarte important de văzut care este relația reală între Președintele României și actualul președinte al PNL, Ludovic Orban.

Eu sunt tare curios să văd care este acea relație reală, nu cea care se vede în spațiul public, dintre Președintele României și președintele PNL deoarece Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale care vin trebuie să se bazeze pe o formațiune politică. Dacă nu ai în spate o formațiune politică este greu să faci față unei campanii electorale. Atunci, sigur că încerci să descifrezi să vezi care este relația în momentul de față între domnul Iohannis și domnul Orban pentru că la ultima ședință domnul Iohannis a dat de înțeles că Orban e președintele PNL și că este o prostie să îl schimbi din mers. Acum rămâne de văzut cum se așează lucrurile în relația respectivă pentru că dacă în ciuda a ce domnul Iohannis își dorea, Orban va fi schimbat, înseamnă că trebuie să ducem analiza la cu totul un alt palier și să ne întrebăm în momentul acela dacă Președintele este singur, dacă PNL mai mizează pe el și el mai mizează pe PNL. Nu suntem încă în faza aceasta. Partidul este ca o intersecție: stânga, dreapta și înainte și nu semnalizează în ce direcție vrea să o ia”, a conchis Răzvan Dumitrescu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *