Skip to content
Politică

Război deschis între un jurnalist și Antena3. Noi precizări despre subiectul preluării Antenei3 și acuzații extreme la adresa lui Mihai Gâdea

Jurnalistul Laurențiu Ciocazanu, redactor-șef al portalului reportervirtual.ro, a lansat ieri informația conform căreia mogulul media, Cristian Burci, ar urma să preia o creanță a Antenei 3, care i-ar asigura controlul a 40% a acestui post de televiziunea.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, directorul Antena3, Mihai Gâdea, a respins cu fermitate o astfel de informație, precizând de asemenea că îl va acționa în judecată pe jurnalistul care a publicat știrea despre posibila preluare a postului de televiziune de către Cristian Burci.

„Pe acest mizerabil îl vom acționa în judecată, poate va recunoaște cine l-a pus. Poate va spune: sunt chelner sub acoperire”, a spus Mihai Gâdea, marți seară.

Citește mai mult pe: Antena3 îl dă judecată un jurnalist

Laurențiu Ciocazanu a explicat pe site-ul reportervirtual.ro cum a fost linșat de către Antena3 și de asemenea a adus precizări privind informația conform căreia Burci ar urma să preia 40% din conducerea postului TV.

”Mă sună un prieten, apoi o colegă jurnalistă. „Vezi că te-a linşat Gâdea. Te-au făcut în toate felurile. Limbric, lichea, propagandist băsist, chelner jegos. Ai fost efectiv măcelărit. Rar am văzut aşa ceva! Sau măcar n-au mai făcut-o de ceva vreme. Trebuie să-i dai în judecată, te îmbogăţeşti din despăgubiri, orice judecător va taxa la sânge un astfel de atac mizerabil. Nu te baza pe CNA, acolo e drum închis. (…) De ce a făcut-o? Cum de se împacă relaxat cu aşa ceva? Ce i-a otrăvit mintea şi simţurile – sunt întrebări la care pot răspunde doar el, psihologii şi, desigur, bunul Dumnezeu, când va veni vremea să-l intervieveze EL pe Gâdea.”, a punctat jurnalistul.

Povestea cu „Burci cumpără Antena 3″, lămurită de Laurențiu Ciocăzanu

”Pe scurt, lucrurile stau în felul următor. Mă sună o sursă veche, în care am mare încredere (am probat-o în ani!), şi-mi spune că Burci a bătut palma cu Raiffeisen să cumpere o creanţă a băncii din afacerea ICA-Grivco-Intact. Adică, banca a găsit un client dispus să-i acopere parţial sau total creditul dat companiilor lui Dan Voiculescu (aproximativ 46 de milioane de euro), bani pe care riscă să nu-i mai poată recupera din cauza condamnării lui Voiculescu. „Acel cineva e Burci”, îmi spune omul. Verific. Vin confirmări. Primesc mesaje de la Antene că şi în interior se vorbeşte de aşa ceva. Aflu de la un avocat apropiat de cercul tranzacţiei că Burci a pornit demersul de a intra în Intact. Dau ştirea şi asta-i toată istoria.

Nu mi-am propus nici să-l sperii pe Gâdea, nici n-am primit ordin de la Burci, cu atât mai puţin de la Băsescu, deşi Antena 3 aşa gândeşte. Pur şi simplu, am O ŞTIRE de media – zona jurnalistică pe care a fost construit Reporter Virtual şi care interesează un public tot mai numeros pe site-urile grupului nostru (se poate vedea în trafic) – şi vreau ca ea să-l servească pe stăpânul meu, cititorul. Aiiii! Atât le-au trebuit lui Gâdea&comp! Şi dă-i, şi-njură, omoară-l, arde-l, rupe-l! Mi-a dedicat acest comando antijurnalistic şi antiuman întreg începutul de la „Sinteza zilei”.

Eu scriu ceva -care sigur că poate deranja sau nu le pică bine-, dar nici nu înjur, nici nu inventez că „să i-o trag lui Gâdea”, cum ar spune unii, nici nu mă gândesc cui convine şi cui nu, nu aşa funcţionează instinctul jurnalistic independent. Iar el, în schimb, răspunde cu atac la persoană, mă beşteleşte în fel şi chip, scoate flăcări pe nări şi incită la violenţă! Putea, ca şi mine, să spună, uite, domnule, a apărut un articol despre noi cum că ne cumpără Burci, citează surse, noi infirmăm, din cutare motive etc etc. Simplu, fără jigniri de doi lei, cu argumente sau chiar fără, dar nu aşa! Nu se face, nu doar în presă, în viaţă, în general! Eu îţi spun, atenţie, intră cineva în casa ta, iar tu îmi dai una peste bot şi mă iei la înjurături…”, precizează Laurențiu Ciocăzanu pe site-ul reportervirtual.ro.

Jurnalistul reportervirtual.ro anunță că nu îi va da în judecată pe cei de la Antena3, chiar dacă spune că a fost calomniat

„Dă-i în judecată, Laurenţiu, e mizerabil ce ţi-au făcut”. Vocea colegei care m-a sunat după emisiune îmi stă încă în minte. Adevărul că nişte bani nu mi-ar strica, dacă justiţia mă va despăgubi pentru limbajul de la Antena 3. În plus, e vorba de încălcarea legii. Dar ce-mi trebuie mie bani murdari? N-am fost bun de aşa ceva niciodată, darămite acum, cu Gâdea.

Apoi, doar aşa mi-am adus aminte de Spania, de barul meu, de prieteni şi de-o viaţă pe care o voi regreta multă vreme. Şi tot aşa mi-am reamintit de fraţii noştri din Diaspora, pe care Mihai Gâdea&comp. I-au desconsiderat întotdeauna, i-au tratat în aceeaşi notă subumană şi i-au ştampilat drept cetăţeni de mâna a doua. Iar la final, dacă tot m-aş putea simţi lezat, pot să mâ gândesc la iertare.

Uite, Mihai Gâdea, te-am iertat! Întorc eu şi celălalt obraz. Mai dă-mi una! Sau două, nouă, câte vrei! Nu te voi da în judecată, deşi eşti sigur c-ai comis-o. Suntem în Postul Crăciunului, nu sunt pastor prefăcut, nici creştin practicant, dar cred în iertare ca forţa capabilă să sublimeze răul. Nu ştiu dacă mă va ajuta să-l scot pe şeful Antenei 3 din mlaştina în care se afundă, dar măcar am încercat”, mai precizează jurnalistul.

10 comentarii la “Război deschis între un jurnalist și Antena3. Noi precizări despre subiectul preluării Antenei3 și acuzații extreme la adresa lui Mihai Gâdea

  1. Lucrurile sunt foarte simple.In10 ani de baseala s-au produs in media multe lucruri rele.In primul rand sunt angajati o multime de neprofesionisti,iar cei care au monopolizat-o n-au habar cum merge o astfel de afacere.Majoritatea media s-a basit si orice ai cit/vedea e identic,fara argumente si de o obedienta iesita din comun.Drept care ce afacerist -si asa prea putini-e atat de prost ca sa-si bage reclamele la ziare sau site necitite de nimeni.Sefii neprofesionisti sunt si foarte lacomi si irationali,urmarea fiind vizibila-FALIMENTUL.Daca d-l Ciocalzan a primit o astfel de comanda de barfa idioata de la Burci despre care stie tot poporul ca e in galeata si nu si-a platit salariile,iar dumnealui a acceptat ,e vinovat .Orice complet de judecata il va amenda.

 1. Gadea asta e oare in toate mintile lui ? De ce te-ai infuriat asa !? Sa presupunem ca L. Ciocazanu nu are dreptate , TU MA IMPOSTORULE chiar nu gasesti alte metode de combatere ! Sa stii ca nu ai umilit pe nimeni facandu-l chelner , mai curand te-ai injosit TU cu astfel de aprecieri ! Mars la HAZNA !

  1. se pare ca voi cei de dreapta considerati ca aveti dreptul sa injurati pe toata lumea.
   nimeni sa nu spuna nimic de voi.
   asa e in dictatura voastra comunista de dreapta: cine nu e cu noi e impotriva noastra.
   sa va fie rusine.

   1. Culmea e ca toate posturile tv. de dreapta sint in insolventa si faliment ,acuzate de evaziune dar acuza posturi care isi platesc darile si traiesc decent din piata .mai mult Ciocazan strica imaginea postului A3, ii creaza probleme in piata prin stiri false asa ca daune trebuie sa ceara ei si nu ciocazan.dar asa sint astia cu studiile facute pe net.

 2. Am inteles ca Burci (halci, sau falci ar fi mai potrivit), a desfiintat niste departamente de la Prima; daca are asa multi bani sa cumpere Antena3, de ce desfiinteaza departamente din propria tv?
  Referitor la cei care critica Antena 3- de ce va faceti rau fratilor si va uitati la ceva ce nu va place? Nu aveti telecomanda? Eu nu mai uit la posturile care nu-mi plac; si daca o fac, foarte putin, nu le critic.

  1. Pai cainele moare de alergatura si prostul de grija altora! Problema e ca prima tv, b1, realitatea tv sunt cu un picior in groapa -in faliment mai exact si atunci mor de grija A3. Cam asa cum Protv prezinta cazuri de evaziune fiscala si ne explica de ce nu sunt scoli si spitale din cauza evaziunii iar ei fac evaziune fiscala pe scara larga neplatind aproape nici un impozit inca de la infiintare! Alta problema care ai doare este ca in ciuda efortului urias facut de aceste lepre, Antena 3 e rentabila si are o audienta cu mult mai buna ca ei. Nu pot sa uit un articol din hoitnews intitulat: „cum pot fi determinate companiile sa nu-si mai faca reclama la Antena3”!!!!!!

 3. Gadea imi plac emisiunile voastre pt. sunt documentate si nu doar vorbe si atat ca ale d.lui rares bogdan. Dar cred ca aseara v-ati esprimat foarte obraznic si ati jignit si oameni care va sustin . Nu doar directori sau sefi ar trebui sa se bucure de respect . Nu ,ci si chelneri ‘, maturatori, zidari etc toti cei ce muncesc cei care nu fura, iar noi poporul roman ar trebui sa avem lipsa de respect pt. Cei care ne-au praduit tara , au furat bani statului si se bucura in continuare de protectia statului vezi toti politicieni corupti indiferent de culoarea politica ….. ne – au pus in genunchi ne fac hoti si lenesi in timp c’è ei sunt doar niste talhari. … D.le gadea nu va face onoare injosirile aduse unei categori de oameni.

 4. Baliverne, aberatii, aburelly, cam asta ar fi cu preluarea Burcului a statieiA3. Pai taticul Burcului fost prim secretarPCR in Mehedinti in vremea lui Ceashka. Burcul fuge in state, acolo printre alte indeletniciri vinde hot-dogi la taraba, bla bla. Revine in tara iar prin ’91 parca infiinteaza GMN ag de publicitata plus alte citeva anexe. Infiinteaza ziarul „ultimul cuvint” la sf lui ’93. Interesant cum achizitiona spatiu tv (la suma „X” per minut vindut ulterior la „3X”)din TVR, emanuel valeriu pe atunci fiind combinatia sa. Contractul nu se putea negocia pina nu ar fi fost achitate ratele la zi. Numai citeva combinatii ale burkului, despre combinatia cu Imre-Philip Morris la acea data si altele later. Papandailor renuntati la abuririea mintilor copiilor nauci de astazi cu asemenea „trompetzisme”. Hai si la capul in faceblock, trece ziua si intrati in fibrilatii babuinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *