PSnews

PSnews VIDEO

Război dur Orban-Dragnea pe transporturi: Are un păstor și o vacă de muls! EXCLUSIV

mediafax.ro

Invitatul ediției de joi a interviurilor PSnews.ro l-a avut ca invitat pe președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban.

Liderul liberal a lansat un contraatac la adresa președintelui Partidului Social Democrat (PSD), după ce Liviu Dragnea, în urmă cu două zile, dăduse de înțeles că Orban ar putea avea schelete în dulap din mandatul de ministru al Transporturilor.

Amintim că Dragnea se declarase mulţumit de activitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, ironizând intenţia PNL de a depune o moţiune simplă pe acest domeniu şi criticând activitatea lui Ludovic Orban în fruntea aceluiași minister.

În replică, Orban a declarat la interviul video PSnews.ro că își va intensifica atacurile la adresa PSD și în special a lui Dragnea, întrucât problemele din transporturi sunt departe de a fi rezolvate.

Astfel, întrebat dacă Liviu Dragnea i-a arătat pisica prin declarația de marți, Ludovic Orban a răspuns ironic: „Daaa… Are și ce pisică să-mi arate! Sunt profund emoționat și afectat de spusele lui Dragnea. L-am deranjat pe Dragnea. Dragnea are un păstor care-i duce la păscut vaca de muls și i-am afectat păstorul. Cu ce l-am deranjat? Că i-am cerut premierului Tudose să-l demită pe acest habarnist care este în fruntea Ministerului Transporturilor, pe motive foarte serioase: pentru că nu avansează niciun proiect”.

L-am deranjat pe domnul Dragnea, pentru că domnul Dragnea și domnul Bădălău îl au pe post de băiat de mingi pe acest Cuc, care probabil că desfășoară diferite activități.

Faptul că mi-a lansat această amenințare voalată arată că l-am deranjat. Pe mine mă bucură că l-am deranjat pe Dragnea și de acum înainte o să-l deranjez din ce în ce mai mult. Probabil îl deranjează și proiectul nostru de lege anunțat, legat de Tel Drum, cu acțiunile la purtător – adică obligația oricărei firme care are contract cu statul de a-și dezvălui structura acționariatului. Îl deranjează o mulțime de lucruri pe domnul Dragnea și probabil că din cauza asta a trecut la un atac la persoană.

N-am niciun motiv să am vreo emoție legată de mandatul meu de ministru. Au fost oameni mult mai puternici și mult mai potrivnici mie care mi-au căutat prin toate actele pe care le-am semnat la Ministerul Transporturilor (de la Băsescu până la Șova) și care n-au avut ce găsi, pentru că întregul meu mandat a fost un exemplu de corectitudine, de legalitate și de cinste. Ca atare, nu mă sperie pe mine Dragnea; dimpotrivă, îi spun atât: nu rezolvă nimic dacă mă atacă pe mine personal. Nu face decât să mă facă și mai hotărât, și mai dur în atacurile pe care le voi îndrepta împotriva partidului de guvernământ și a lui, ca lider, personal”, a detaliat Orban.

În continuare, fostul deputat a dat exemple concrete de lucrări de infrastructură care stagnează de ani buni.

„Tronsonul de autostradă Sibiu-Pitești: s-a reziliat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Asta înseamnă o amânare de cel puțin un an de zile a intrării în execuție. Pe tronsonul Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Autostrada Moldova) nu se mișcă nimic. Și asta este vitală pentru a lega Moldova la rețeaua europeană de transport!

Pe feroviar: modernizarea rețelei feroviare pe Coridorul Pan-European pe care s-a început bate pasul pe loc.

Navigabilitatea Dunării: de ce nu crește traficul pe Dunăre și de ce nu putem fructifica noi, ca țară, acest noroc că trece Dunărea pe la noi? Pentru că nu mișcă niciun deget în materie de demarare a lucrărilor de asigurare a navigabilității pe Dunăre. Și din cauza asta navele nu-și asumă riscul de a transporta, deși transportul fluvial este extrem de eficient economic și ecologic. Noi am putea să avem Dunărea plină de barje (care ar putea să transporte diferite lucruri), am putea să ne dezvoltăm tot sudul României, toate județele și localitățile dunărene în baza acestui atu formidabil: intrarea prin Portul Constanța și canalul fluvial. Nu se mișcă nimic în sensul ăsta. Asta înseamnă un atentat la perspectivele de dezvoltare a României!

Taromul are pierderi în 6 luni de 28 de milioane. Erau și înainte pierderi, dar, pe perioada anterioară din 2016, pierderea era de 6,5 milioane de euro. A crescut pierderea de mai mult de 4 ori! Deci este un dezastru”, a punctat Ludovic Orban.

 

Puteți urmări secvența de la momentul 23:30 până la final.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi