Skip to content
Politică

Război economic pe față: UE, mutare cu greutate după o inițiativă controversată a lui Trump

cursointellectus.com.br

Este război economic pe față: UE a făcut o mutare cu greutate după o inițiativă controversată a președintelui SUA, Donald Trump.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat joi, în unanimitate, măsurile de retorsiune propuse de Comisia Europeană împotriva Statelor Unite după ce Administraţia Donald Trump a impus taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu.

„Aplicarea acestor măsuri a fost adoptată în unanimitate” de reprezentanţii statelor membre, a anunţat Consiliul Uniunii Europene, potrivit cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

Comisia Europeană va lua putea astfel să aplice măsurile de retorsiune împotriva Statelor Unite.

Comisia Europeană a propus impunerea de taxe vamale suplimentare la produse fabricate în Statele Unite, începând din iulie, ca reacţie la tarifele introduse de preşedintele Donald Trump la importurile de oţel şi aluminiu. „Colegiul Comisarilor UE a adoptat decizia de impunere a unor taxe suplimentare asupra tuturor produselor din SUA despre care a fost informată Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), în cadrul ripostei faţă de tarifele introduse de SUA la produsele din oţel şi aluminiu. În urma deciziei de astăzi privind impunerea de taxe suplimentare la importurile din SUA, Comisia Europeană aşteaptă finalizarea procedurii aferente în coordonare cu statele membre înainte de sfârşitul lunii iunie, astfel încât noile taxe să înceapă să fie aplicate din iulie”, a comunicat Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *