Razboi în Israel – 115 soldaţi israelieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Armata israeliană a anunţat, miercuri, că 115 soldaţi au murit în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei împotriva Hamas, dintre care 10 au fost ucişi marţi, acesta fiind cel mai mare număr de morţi într-o singură zi de partea israeliană, potrivit AFP.

Cei zece soldaţi, printre care doi ofiţeri superiori, au murit marţi în timpul luptelor din nordul teritoriului palestinian, a precizat ea. A fost cea mai mortală zi pentru armata israeliană de la lansarea operaţiunilor sale terestre în Fâşia Gaza, la 27 octombrie.

Potrivit listei oficiale cu numele soldaţilor căzuţi la datorie, nouă dintre cei ucişi marţi aparţineau unităţilor angajate într-o luptă aprigă în Chajaya, în vestul oraşului Gaza. Marţi după-amiază, „membri ai brigăzii Golani au intrat într-o clădire, unde au fost ţinta unor focuri de armă intense şi s-au confruntat cu teroriştii”, a explicat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

„Alţi membri ai brigăzii, asistaţi de unitatea de salvare 669 a Forţelor Aeriene, au intrat în clădire pentru a-i salva sub tiruri puternice”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL