Skip to content
Social Știri

RĂZBOI în ORIENTUL MIJLOCIU. Israelul a atacat în Siria

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat un atac israelian cu rachete care a vizat marți seara zone din zona rurală a capitalei Damasc, a informat televiziunea de stat siriană.

Citând o sursă militară, televiziunea de stat de la Damasc a afirmat faptul că apărarea antiaeriană a interceptat majoritatea rachetelor israeliene înainte de a-și atinge țintele, adăugând că doar un depozit de arme a fost distrus și trei soldați au fost răniți. Atacul israelian a fost efectuat din interiorul spațiului aerian libanez, a afirmat televiziunea de stat siriană, adăugând că unele dintre rachete au fost interceptate deasupra Libanului.

Locuitorii din Damasc au putut auzi o serie de explozii și au putut vedea cum rachetele de apărare cu aer au urmărit ținte pe cer, potrivit evz. Între timp, relatări din Liban afirmau faptul că avioanele de luptă israeliene au infiltrat spațiul aerian libanez marți seara în momentul atacului.
Conform Observatorului Sirian pentru drepturile Omului, o serie de rachete au lovit trei ținte despre care se spune că sunt depozite de arme care aparțin grupului libanez Hezbollah.

O sursă americană a declarat pentru săptămânalul Newsweek faptul că ținta acestui atac ar fi fost o serie de comandanți de rang înalt al miliției șiite libaneze Hezzbolah care în acel moment se îmbarcau într-o aeronavă aparținând Gărzilor Revoluționare Iraniene către Teheran.
Ultimul atac a avut loc la sfârșitul lunii trecute și a vizat poziții militare aflate în orașul Kisweh, din zona rurală a Damascului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *