Război în Ucraina: Franţa va livra Kievului „sute” de vehicule blindate vechi şi rachete Aster

Franta
Sursa foto: Pixabay

Franţa va livra Ucrainei „sute” de vehicule blindate vechi, dar „încă funcţionale” şi rachete Aster, ca parte a unui nou pachet de ajutor pentru Kiev în războiul său împotriva Rusiei, potrivit ministrului Apărării, Sébastien Lecornu, coinform leparisien.fr.

„Pentru a ţine o linie de front atât de mare, armata ucraineană are nevoie de vehiculele noastre blindate de front (VAB), de exemplu: ele sunt absolut esenţiale pentru mobilitatea trupelor”, a explicat Sébastien Lecornu într-un interviu pentru La Tribune publicat sâmbătă seara.

„Acest echipament vechi, care este încă operaţional, va fi în beneficiul direct al Ucrainei în cantităţi mari. Vorbim de câteva sute pentru 2024 şi începutul anului 2025”, a adăugat el.

Celebrele transportoare blindate de trupe VAB, vechi de peste 40 de ani, sunt înlocuite în armata franceză cu vehicule blindate Griffon de nouă generaţie. Răspunzând la solicitările urgente ale Kievului de a-şi consolida capacităţile de apărare aeriană, Parisul va lansa, de asemenea, „un nou lot de rachete Aster 30” pentru sistemul SAMP/T MAMBA, echivalentul Patriot american. „De asemenea, dezvoltăm foarte rapid muniţii teleghidate, care vor fi livrate ucrainenilor în această vară”, a adăugat ministrul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: