Skip to content
Politică

Război într-una din cele mai importante filiale ale PNL. Se cere în mod oficial mazilierea unui baron liberal

Într-una din cele mai importante organizații teritoriale ale PNL situația devine tot mai explozivă, după ce unul din vicepreședinți a cerut public înlocuirea lui Florin Țurcanu,  lider PNL Botoșani, mutare care ar putea să îl avantajeze pe Klaus Iohannis în turul II, după cum afirmă un lider local liberal.

Deși este președinte al CJ Botoșani și considerat un personaj extrem de influent, din punct de vedere politic, Florin Țurcanu a obținut un rezultat la primul tur al alegerilor prezidențiale mult sub așteptări. În județul controlat de liberal, Victor Ponta a obținut 55,59%, iar Klaus Iohannis 22,09%.

Având în vedere acest rezultat, considerat extrem de slab, în organizația PNL Botoșani pare să fi început un război între vicepreședinți și Florin Țurcanu, șeful Filialei.

Unul din vicepreședinții filialei, Viorel Coman, a cerut, în mod public, înlocuirea lui Florin Țurcanu și impunerea ca lider al organizației pe Gheorghe Sorescu, în prezent secretar general al PNL Botoșani. Cel care cere înlocuirea lui  Țurcanu precizează că Iohannis poate câștiga 3-4% în plus în turul II, dacă actualul șef al organizației va fi înlocuit.

”Trebuie o schimbare în ceea ce privește conducerile filialelor care au susținut USL. Noi acum ne acoperim de demagogie pentru că noi când am format USL au fost doi pioni principali la București, Crin Antonescu și Victor Ponta, care au susținut un proiect politic. În momentul în care acest proiect a căzut, toți cei care au fost președinți în acest proiect, ar trebui să se dea de o parte și să vină alții cu alt proiect.

Acum proiectul politic este Klaus Iohannis. În momentul în care tu esti cu un proiect politic, Victor Ponta și după vii cu altul, Iohannis, dai în demagogie și lumea te sancționează. Dacă ar fi după mine cred că (n.r: referindu-se la Florin Țurcanu) trebuie să facă un pas în spate. PNL ar câștiga 3-4 procente. Țurcanu nu mai este recunoscut ca președinte. Singurul pe care îl văd acum, care ar avea acceptul general al organizației Gheorghe Sorescu”, a punctat Viorel Coman, vicepreședintele PNL Botoșani, potrivit presei locale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *