Skip to content
Politică

Război între Ambulanță și SMURD. Raed Arafat răbufnește

Scandal de amploare între Ambulanță și SMURD. Fostul ministru al Sănătății, Raed Arafat răbufnește în urma atacurilor de „subminare a activităţii serviciilor judeţene de ambulanţă“.

Astfel, Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat este aspru criticat de către conducerea Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă din România, fiind arătat drept principalul vinovat pentru alterarea relaţiilor dintre Ambulanţă şi SMURD, informează Romaniatv.net

Mai mult, potrivit asociaţiei, la nivel naţional, „28.000 de pompieri, cu un buget de 1,5 miliarde de lei rezolvă anual aproape 900.000 de intervenţii, în timp ce 11.000 de angajaţi SAJ, rezolvă 3.700.000 de intervenţii, cu un buget de aproape 800 de milioane de lei”.

Totodată, Raed Arafat se declară nevinovat susținând că: „Bugetul serviciilor de ambulanţă a crescut continuu în ultimii ani, iar crearea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost urmată şi de cea mai mare creştere din a bugetului acestora din ultimii ani. Alocarea bugetară pentru anul 2015, faţă de cea a anului 2014, a înregistrat o majorare de 10,4%, comparativ cu o creştere de doar 6,3% în cazul Unităţilor de Primiri Urgenţe, bugetul acestora asigurând şi partea medicală a SMURD” 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *