Război Israel/Hamas: Un fost ambasador al Israelului în Germania susține reluarea ideii unei soluții cu două state

Israel Hamas razboi
Sursa foto: NTV Uganda

Fostul ambasador al Israelului în Germania Shimon Stein a făcut apel la reluarea ideii unei soluţii cu două state în conflictul din Orientul Mijlociu, relatează luni dpa.

„Este departe în acest moment, dar trebuie avută în vedere”, a declarat Stein pentru platforma de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

„Actualul guvern israelian a scos-o de pe agendă. Acest lucru a fost o greşeală”, a spus fostul ambasador.

„O operaţiune militară fără o perspectivă politică ar fi o ocazie ratată”, a adăugat el.

Shimon Stein şi-a exprimat speranţa ca ofensiva terestră prevăzută de Israel să reuşească să „neutralizeze ameninţarea militară din partea Hamas”.

„Şi apoi ne punem întrebarea: ce se va întâmpla a doua zi? Şi să sperăm că SUA, Germania, Uniunea Europeană ne vor ajuta în acest sens. Va fi o misiune foarte dificilă”, a menţionat fostul ambasador israelian.

Problema este dacă Occidentul va reuşi să facă acest lucru în timp ce Rusia se află în război cu Ucraina şi dacă vor exista suficiente resurse pentru a stabiliza Gaza şi teritoriile palestiniene, a notat el.

Shimon Stein a mai spus că se aşteaptă la un „război relativ îndelungat” şi a amintit că „un război în mijlocul unui oraş este dificil”, trecând el însuşi printr-o asemenea experienţă ca soldat, în 1967. „A fost un iad”, a mărturisit el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: