Skip to content
Politică

Război mocnit de orgolii Orban-Cioloș? „PNL e suficient de puternic” EXCLUSIV

wall-street.ro

Redacția PSnews.ro a stat de vorbă luni după-amiază cu președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, despre intenția ex-premierului Dacian Cioloș de a se lansa în viața politică, în calitate de lider al formațiunii Mișcarea România Împreună (Ro+).

CITIȚI ȘI: Proaspătul partid al lui Cioloș are deja aliați. Barna: Vom găsi cele mai inspirate soluții de colaborare

Concret: l-am întrebat pe ex-ministrul Transporturilor dacă ia în calcul o colaborare sau chiar o alianță între PNL și Mișcarea România Împreună, în ideea unificării opoziției anti-PSD. Curiozitatea noastră venea în contextul în care liderul Uniunii Salvați România (USR), deputatul Dan Barna, și-a anunțat deja sprijinul pentru oamenii lui Dacian Cioloș și mai mult: în decembrie, am văzut cu toții o conferință de presă comună în formula Orban-Barna-Cioloș.

În prima fază, ne-am lovit de refractarismul lui Ludovic Orban („Nu vă răspund la întrebarea asta”), însă noi am insistat, punându-i în vedere fostului deputat că acesta este unul dintre subiectele momentului din politica internă. La rândul lui, Orban a susținut că formațiunea pe care o conduce este suficient de puternică încât să învingă Partidul Social Democrat (PSD) de una singură.

CITIȚI ȘI: Partidul lui Cioloș ia avânt: zeci de mii de persoane s-au înscris

„Să-și înființeze partidul! Cum să mă aliez cu cineva care încă nu e înființat? Iar PNL e suficient de puternic încât să învingă singur PSD-ul și obiectivul nostru este să reușim să coagulăm în jurul PNL toate opțiunile de dreapta ale cetățenilor, pentru a putea să învingem PSD-ul și să asigurăm o guvernare în avantajul românilor”, a declarat Ludovic Orban pentru PSnews.ro.

Solicitat să precizeze cum luptă PNL ca să învingă PSD, Orban a afirmat: „Așa cum vedeți de 8 luni”.

„Mai precis?” am insistat noi. „Așa cum se vede și cum se vede din toate sondajele de opinie: că PNL a crescut la 30% și PSD a scăzut la 35% de 8 luni încoace”, a sunat răspunsul lui Ludovic Orban.

În altă ordine de idei, am vrut să știm cum a primit politicianul vestea că Dacian Cioloș s-a relansat în viața politică.

„Nu e nimic nou”, a replicat Orban laconic.

În încheiere, chestionat dacă îi poartă pică lui Cioloș pentru contribuția acestuia la declinul electoral al PNL din alegerile parlamentare, șeful liberalilor a evitat un răspuns frontal, punând accent în schimb pe ambiția propriului partid.

„Eu sunt preocupat de apropierea PNL de cetățean, de identificarea de soluții viabile pentru o bună guvernare și de împiedicarea dezastrului provocat de PSD. Asta este preocuparea mea de căpătâi. Și de asemenea – în mod evident – creșterea constantă a Partidului Național Liberal în preferințele electoratului”, a conchis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *