Skip to content
Politică

Război pe viață și pe moarte în PSD: Gabriela Firea varsă public tot

http://inquamphotos.com

După ce a pierdut meciul cu demiterea ministrului de Interne, Gabriela Firea a pus tunurile pe Liviu Dragnea și pe Carmen Dan.

Carmen Dan a coordonat intervenția din 10 august, România riscă să fie sancționată de partenerii europeni pentru modul violent în care a acționat Jandarmeria la mitingul Diasporei, prefectul Speranța Cliseru nu minte, Carmen Dan a regizat episodul cu bărbatul care a interpelat-o și înregistrat-o pe Cliseru la terasă, relația dintre Liviu Dragnea și primarul Capitalei este una ”tensionată” – acestea sunt câteva dintre acuzațiile mitraliate public de Gabriela Firea, imediat după ședința CEx.

România rămâne cu MCV-ul legat de coadă, Bulgaria merge mai departe 

Eu am luat cuvântul și l-am transmis colegilor mei, în special domnului președinte, faptul ca am vorbit ieri cu doamna comisar european Corina Crețu care mi-a relatat o discuție pe care a avut-o cu colegii domniei sale, comisari europeni și cu domnul președintele Juncker, în care aceștia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația politică din România, accentuând în special faptul că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august nu este apreciat de către celelalte țări europene deoarece, deși sunt de acord că instituțiile democratice ale statului de drept trebuie să fie apărate, și anume intervenția jandarmilor a fost corectă până la un punct în sensul apărării clădirii Guvernului și a jandarmilor care au intervenit pentru restabilirea ordinii și liniște publice. Nu au fost de acord cu faptul că manifestanți, deși au fost violenți, au trebuit să suporte gazele lacrimogene care s-au transferat în Piața Victoriei. Aceasta a fost ingrojorarea comisarilor europeni, care mi-a fost transmisa prin doamna Cretu, care m-a abilitat sa transmit acest lucru colegilor din PSD„, a povestit pe larg Firea proasta percepție pe care o are puterea PSD-ALDE în prezent la Bruxelles.

În context, Firea a avertizat și că România va rămâne coada Europei din 18 septembrie, zi în care urmează ca Juncker se se refere în discursul său la violenţele din 10 august. Posibil este și să anunțe că Bulgaria va merge mai departe și doar România va rămâne cu MCV-ul, a adăugat Firea. „Sigur, suntem independenti, suverani, dar nu este usor sa vedem ce se transmite pe plan extern. Pe 18 septembrie se discuta că Bulgaria va avea anumite avantaje, iar noua ni se va mentine MCV-ul„, a afirmat Gabriela Firea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *