Skip to content
Politică

Război PNL-CNCD. Asztalos Csaba, replică dură pentru Ben-Oni Ardelean: Manipulează într-un mare hal! EXCLUSIV

RTV.net

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a fost invitat, marți, la emisiunea Puterea Știrilor. Liberalul a ținut să sublinieze, în cadrul emisiunii, că instituția condusă de Asztalos Csaba ar trebui desființată, întrucât CNCD ”este o formă de instituție de tip Gestapo, care nu face nimic altceva decât să încerce să opreseze orice fel de exprimare liberă și de opinie liberă, chiar și credință și libertate religioasă”.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Ben-Oni Ardelean vrea desființarea CNCD-ului: E o instituție de tip Gestapo. Opresează exprimarea liberă! EXCLUSIV

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, pentru a veni cu o reacție la spusele lui Ben-Oni Ardelean despre instituția pe care o conduce. Astfel, acesta atrage atenția că desființarea CNCD ne-ar așeza în afara Uniunii Europene. Mai mult, Csaba Ferenc îl atacă dur pe deputatul PNL pe care îl acuză că manipulează din mai multe motive prin afirmațiile făcute și îl trimite să citească că „fiecare stat al UE are o instituție de egalitate”.

„Nu este primul și probabil că nu va fi ultimul. Poate cu ocazia aceasta citește și o să vadă că fiecare stat al UE are o instituție de egalitate și o astfel de măsură ne-ar așeza în afara Uniunii Europene printr-o procedură de infringement. Au mai fost astfel de inițiative legislative, dar eu nu aș vrea să îi răspund tot cu o monedă politică. O consecință a desființării CNCD ar fi critica internațională pentru că ceea ce avem noi în România, în primul rând înființat în 2000 prin lege, iar în 2002 constituită instituția, a fost una din condițiile de acceptare a României în NATO și în Uniunea Europeană, iar dacă domnul deputat dorește să ieșim din această familie nu este nicio problemă. Poate să facă o inițiativă legislativă să o desființeze. 

Doresc totuși să precizez că domnul deputat manipulează într-un mare hal. În primul rând, noi nu suntem de capul nostru. Fiecare hotărâre a noastră are un control al instanței de judecată adică Curtea de Apel și ÎCCJ. Avem o rată de menținere a hotărârilor de 90%. Noi respectăm libertatea de exprimare și nu o încălcăm. Iar ce a spus domnul deputat despre episodul cu like-ul este o foarte mare manipulare deoarece noi avem obligația să respectăm dreptul la apărare al fiecăruia și dacă îi respectăm dreptul la apărare înseamnă că îi respectăm punctul de vedere, iar dacă am trimis o sesizare pentru cel care a dat un like pe Facebook este pentru că legea mă obligă să fac chestia asta. Cât despre proiectul de lege, este un aspect de interes național. România, după ce va fi condamnată la CEDO, cum s-a întâmplat în cazul Italiei și Greciei, va avea obligația să adopte o lege a parteneriatului civil, a declarat Csaba Ferenc Asztalos în exclusivitate pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Război PNL-CNCD. Asztalos Csaba, replică dură pentru Ben-Oni Ardelean: Manipulează într-un mare hal! EXCLUSIV

  1. Sa mearga domnul Attila in tara lui Victor Orban sa sanctioneze acolo pe cine vrea 😉 Auzi tu, ce tâmpenie, legea îl obliga sa trimita sesizari pentru ‘like’-uri pe fb? Cine face legile astea, cu autoritatea cui? Ia mai plecati mai si apucati-va de treburi serioase! O sa-mi trimiteti si mie o scrisoare pentru coment?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *