Skip to content
Politică

Război total în interiorul USR: se naște un val anti-Dan Barna

Inquam Photos / Adriana Neagoe

În interiorul USR situația nu este deloc liniștită, iar alegerile pentru noul Consiliu Național adâncește falia din partid. Analistul Mirel Axinte a prezentat cele două tabere care se vor bate pentru șefia CN și arată că unii, în frunte cu Dan Barna, își doresc ca USR să preia guvernarea, în timp ce alții vizează rămânerea în opoziție.

”Principalele liste* care se vor bate pentru cele 24 de locuri în Biroul Național al USR

Echipa Barna: USR la guvernare versus Echipa Chichirău: Uniți Salvăm România

USR LA GUVERNARE
Dan Barna, Cătălin Drulă, Tudor Pop, Radu Mihaiu, Emanuel Ungureanu, Ionuț Moșteanu, Claudiu Năsui, Radu Mihail, Diana Mureșan, Cristina Prună, Silvia Dinică, Cristi Moș, Vlad Botoș, Pollyana Hangan, George Marussi, Liviu Mălureanu, Radu Miruță și alții

UNIȚI SALVĂM
Cosette Chichirău, Cristian Ghica, Mihai Goțiu, Florina Presadă, Stelian Ion, Adrian Prisnel, Nicu Ștefănuță, Vlad Alexandrescu, Ana Ciceală, Tudor Benga, Marius Gheorghe, Silviu Dehelean, Cristian Seidler; Dumitru Dobrev, Teodora Stoian și alții.

* în iulie Emanuel Stoica (diaspora) a introdus un amendament prin care alegerile pentru BN se fac pe liste”, scrie Mirel Axinte.

2 comentarii la “Război total în interiorul USR: se naște un val anti-Dan Barna

  1. Despre Dan Barna (de pe surse). „Barna are un trecut de succes în consultanţă care include şi contracte cu statul, unele chiar şi cu ciuma roşie. Cu o soţie director la Petrom, Barna declară oficial 3 apartamente, 2 la Sibiu şi unul în Bucureşti, echivalentul a aproape 359 de mii de euro în conturi, acţiuni în valoare de 10.600 de euro, a mai dat cu împrumut 3.000 de lei în nume personal şi 25.000 de lei către USR şi are şi un credit de 202 mii de lei luat pe 15 ani.

    Interesant este că anul acesta a ales să nu mai dezvăluie veniturile soţiei, deşi legea îl obligă, dar şi trecutul cu o firmă din care a ieşit în anul 2016, înainte să devină deputat USR. Este vorba despre SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, înfiinţată în anul 2007, în care ulterior Barna a ajuns să deţină 50% şi să o aibă administrator pe soţia sa. Începând cu anul 2010, compania s-a calificat şi la contracte publice, respectiv cu Universitatea de Medicină din Cluj, apoi cu Ministerul de Interne condus de uselistul Radu Stroe, cu Ministerul Justiţiei în mandatul pesedistului Robert Cazanciuc, apoi Consiliul Judeţean Ialomiţa condus tot de un pesedist, Vasile Ciprian Ciupercă, şi contracte prin atribuire directă cu Prefectura Constanţa sau Spitalul de Urgenţă Timişoara. În total, cele descoperite de presă, însumează în jur de 400 de mii de euro.”
    Se pare ca baiatului „ii este foame”. Vrea la guvernare sa mai traga bani publici. Asa cum trage si doamna misterioasa ce incaseaza probabil un salariu nesimtit de la o c0mpanie in care sa nu uitam este actionar si statul roman.
    Bine ca sunt voci care inca mai lupta impotriva acestui domn ce lucra la „ghiduri” cat a fost secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene….perioada in care banii atrasi din fonduri europene pentru Romania au fost ZERO. Zero pentru Romania dar nu si pentru societatea dansului a tot crescut.
    Pacat ca spiritul USR (fost USB) a fost acaparat de acest domn ce are singurul merit acela ca a dat afara fondatorul acestei miscari – domnul Nicusor Dan. Ar fi poate momentul ca macar acum, in ceasul al 12-lea acei oameni minunati din USR sa isi aleaga un presedinte care chiar a facut ceva pentru societate si nu pentru buzunarul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *