Skip to content
Politică

Război total la Voluntari. Ce lovitură i se pregatește lui Pandele EXCLUSIV

Primarul orașului Voluntari, Florin Pandele, a contestat în instanță candidaturile pe motiv că semnăturile sunt false, iar în urma gestului făcut de edil, Biroul Electoral de Circumscripție Voluntari a admis această contestație.

În acest context, deputatul Florin Secară a contestat această decizia Biroului Electoral, revoltat fiind de presiunile care se fac asupra sa pentru a nu candida la Primăria Voluntari.

Drept urmare, Secară a dezvăluit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că va face publică o serie de înregistrări în care se va vedea interesul major al lui Pandele de a-l scoate din cursă.

„Astăzi mi s-a reconfirmat că angajații Primăriei Voluntari sunt de fapt angajați ai familiei Pandele – Firea. Constituția prevede dreptul de a alege și de a fi ales, iar eu consider că este unul dintre drepturile fundamentale ale democrației. Astăzi, cei de la Biroul Electoral de Circumscripție Voluntari au năpustit concludent, peste Judecătoria Buftea și peste judecători împreună cu alți zece angajați cu funcții cheie din Primărie, pentru a convinge instanța să-mi respingă contestația și să rămână hotărârea de nevalidare a candidaturii mele valabilă. Eu îmi exprim speranța în Justiție. Am văzut cum a fost percepută și primită contestația mea și sunt sigur că judecătorul va analiza la modul cel mai echidistant această situația.

Ce vreau să vă spun acum în premieră este că, în zilele următoare, datorită faptului că sunt atât de multe presiuni din minut în minut și din secundă în secundă asupra mea, m-am hotărât să fac publice o parte dintre înregistrările pe care le am, în care se va vedea interesul major al lui Pandele de a mă scoate din cursă. Am o serie de înregistrări audio prin care mai multe persoane fac presiuni majore asupra mea. Voi veni cu detalii la momentul respectiv. M-am hotărât și le voi face publice. Am vrut să le țin numai pentru mine, crezând că a fost doar o încercare nereușită dar văd că continuă în a încălca regulile democrației”, a dezvăluit Florin Secară pentru PSnews.ro.

Redăm mai jos și comunicatul remis redacției PSnews.ro de către deputatul Florin Secară:

„Pandele a făcut blat cu celelalte partide pentru a mă elimina din cursa electorală şi foloseşte angajaţii Primăriei pentru a mă împiedica să candidez din partea PNL la Voluntari.

Astăzi mi-am susţinut dreptul de a candida în instanţă, având împotriva mea un birou electoral de circumscripţie alcătuit în majoritate din subordonaţi ai lui Pandele, condus de o angajată a Primăriei Voluntari. În plus, dincolo de membrii biroului electoral, în sala de judecată se aflau şi alţi angajaţi ai Primăriei Voluntari care făceau atmosferă. Judecătoria Buftea a analizat contestaţia pe care am depus-o la hotărârea de respingere a candidaturii mele pentru Primăria Voluntari din partea PNL după ce Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 8 Voluntari a eliminat, în mod abuziv, câteva sute de semnături din cele depuse de mine. Mai mult, acelaşi birou electoral din Voluntari nu a ţinut cont de o decizie a Biroului Electoral Judeţean care mi-ar fi permis să completez dosarul meu de candidatură.

Mi se pare inacceptabil ca unui candidat să îi fie respinsă candidatura doar pentru că,  pentru prima oară de mulţi ani, Florentin Pandele are un contracandidat veritabil! Îmi pare rău că nu am luat deloc în calcul toate avertismentele pe care le-am primit de la cetăţeni din Voluntari care m-au avertizat că Florentin Pandele vrea să îmi blocheze candidatura. Probabil este disperat că numai candidând singur poate să câştige alegerile!

Vreţi să ştiţi cine sunt membrii Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 8 Voluntari care îmi contestă candidatura?

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, Buzilă Cristina Ileana, şi locţiitorul acesteia, Vlăsceanu Liliana Marinela sunt consilieri juridici la Primăria Voluntari. Reprezentanta PSD în biroul electoral, Diacu Codruţa, este soţia şefului STV. Reprezentanta ALDE, Ghincea Adriana, este consilier la Direcţia Economică a Primăriei. Reprezentanta UDMR, Niculae Nicoleta, este inspector asistent la Direcţia de Investiţii.

Judecătoria Buftea a rămas în pronunţare şi voi respecta hotărârea instanţei oricare ar fi aceasta”, se arata in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *