Skip to content
Politică

Războiul Cîțu – USRPLUS, faza pe decesele COVID-19. Barna spune că l-a informat pe premier despre posibila raportare greșită

Inquam Photos / George Călin
" "

Vicepremierul Dan Barna reacționează după ce prim-ministrul Florin Cîțu i-a cerut să iasă în spațiul public și să spună dacă știa despre informațiile potrivit cărora numărul deceselor COVID-19 nu ar fi fost raportat corect în România și să prezinte măsurile pe care le-a luat în acest sens, dacă era informat.

Într-o postare pe Facebook, Barna precizează că a fost informat, joi, de echipa de la Ministerul Sănătății că se fac verificări cu privire la ”posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19” și că o notă de informare în acest sens a fost transmisă încă de joi la cabinetul premierului.

" "
" "

”Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări:

Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului că am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Amintim că, aflat la Cluj, premierul Florin Cîțu i-a cerut vicepremierului Dan Barna să spună public dacă știa despre problemele semnalate de Vlad Voiculescu privind subraportarea deceselor COVID-19 și ce măsuri a dispus.

DETALII AICI: VIDEO Florin Cîțu răspunde acuzațiilor lui Vlad Voiculescu. Solicitare publică pentru Dan Barna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *