Skip to content
Politică

Războiul continuă. Lider PSD explică ce s-ar ascunde în spatele amenințărilor la adresa Gabrielei Firea

Vineri, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, într-o intervenție la România TV, că a primit injurii şi ameninţări din cauză că a abordat subiectul adopţiilor în care Klaus Iohannis şi soţia sa ar fi fost implicaţi la începutul anilor 1990.

În acest context, vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu, prin intermediul unui comunicat de presă susține că Iohannis „este speriat că i se dezvăluie trecutul”. Liderul PSD transmite că Iohannis ar trebui să le spună românilor varianta sa de adevăr privind subiectul cu traficul de copii.

Citește și Gabriela Firea amenințată din cauza subiectului adopţiilor în legătură cu Klaus Iohannis

„Trecutul domnului Iohannis este unul învăluit în foarte multe necunoscute, iar candidatul cu „ghinion” nu are nicio intenție să facă lumină în problemele care au apărut la suprafață și care au legătura cu activitățile sale de șofer. A fost sau nu implicat domnul Iohannis, la începutul anilor ’90, în adopțiile internaționale de copii, în dispariția celor trei copii ai familiei Iliuț? Presa vremii scria că acest caz este unul de trafic de copii și, de atunci, nimic nu se mai știe de soarta copiilor. Poate știe domnul Iohannis mai mult. De ce nu le spune și românilor varianta sa de adevăr? Acestea sunt întrebări legitime, la care dl. Iohannis a înțeles să răspundă provocator: prin tăcere personală și amenințări din partea apropiaților săi”, afirmă Olguța Vasilescu.

Totodată Lia Olguța Vasilescu afirmă că dacă trecutul lui Iohannis ar fi fără pată, acesta nu ar avea nicio problemă să explice clar cazul. Mai mult, Olguța Vasilescu acuză că Iohannis „ își asmute ciracii să o amenințe pe Gabi Firea”.

Olguța Vasilescu declară că Iohannis va fi taxat de români acolo unde îl doare cel mai tare, și anume, la vot.

„Aceste amenințări arată că Iohannis e speriat că i se dezvăluie trecutul. Dacă ar fi fără pată, așa cum susține, Klaus Iohannis nu ar avea nicio problemă să explice clar cazul. Nu o face, se ascunde și, cel mai grav, își asmute ciracii să o amenințe pe Gabi Firea. Este un comportament rușinos din partea unui individ care vrea, peste o lună, să fie președintele României. Tocmai pentru că reacționează în acest mod, sunt convinsă că românii îl vor taxa pe dl. Iohannis acolo unde îl doare cel mai tare: la vot. Un astfel de om care tace și face amenințări prin interpuși nu poate ajunge șeful statului român”, declară vicepreședintele PSD Olguța Vasilescu.

Citește și Prima reacție a PNL cu privire la implicarea lui Iohannis în adopțiile de copii la începutul anilor 1990

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *