Skip to content
Politică

Războiul din ALDE, faza pe bani. Constantin, mutare grea contra lui Tăriceanu

agerpres.ro

Războiul din Alianța Liberalilor și Democraților a trecut acum la faza pe bani. Daniel Constantin a făcut o mutare împotriva lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Astfel, Daniel Constantin i-a BLOCAT conturile celuilalt co-președinte al ALDE, după ce conducerea partidului a decis retragerea sprijinului politic şi demiterea sa din Guvern. Sumele nu vor putea fi accesate până la clarificarea în instanţă a situaţiei, relatează News.ro.

Potrivit unor surse din ALDE, Daniel Constantin a notificat banca la care formaţiunea are deschise conturi spunând că există un proces pe rol, iar reprezentanţii unităţii financiare au decis că până la clarificarea situaţiei sumele nu vor putea fi accesate de nimeni din partid.

„Da, vă confirm că în situaţia de faţă conturile nu se pot folosi până la clarificarea juridică în instanţă”, a declarat Daniel Constantin pentru agenția de presă amintită.

Potrivit surselor citate, s-a ajuns în această situaţie după ce Daniel Constantin a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Delegaţiei Permanente a ALDE de organizare a Congresului în luna aprilie.

„S-a ajuns la o situaţie de blocaj până când se va soluţiona juridic. Săptămâna viitoare sunt primele termene date de Tribunal. Dacă vom câştiga, atunci se va suspenda congresul şi situaţia cu conturile rămâne blocată. Dacă nu vom câştiga, ei vor organiza congres, dar după congres se vor duce la tribunal să înregistreze noul statut şi noua conducere. Ele nu vor fi validate, pentru că e un proces pe rol”, au explicat sursele apropiate lui Daniel Constantin.

Potrivit acestora, Tribunalul va judeca săptămâna viitoare termenul pe fond la contestaţia depusă de Daniel Constantin împotriva deciziei Delegaţiei Permenante. Tot săptămâna viitoare, magistraţii vor decide dacă vor da sau nu o ordonanţă preşedinţială de suspendare a hotărârii de organizare a Congresului.

„Dacă se obţine ordonanţa preşedinţială, se suspendă deciziile Delegaţiei Permanente şi nu se poate organiza Congres. Dacă nu se suspendă, oricum se judecă pe fond în mai multe termene şi, până la terminarea procesului pe fond, nu se poate înregistra noua conducere. Şi asta va dura câteva luni de zile. Câteva luni de zile în care conturile rămân blocate şi funcţionarea partidului practic e blocată”, au mai declarat sursele citate pentru News.ro.

În conturile bancare ale ALDE sunt virate subvenţia lunară acordată de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) partidelor parlamentare, dar şi cotizaţiile membrilor şi donaţiile din partea persoanelor fizice şi juridice. În luna martie, AEP a virat către ALDE suma de 268.547 lei, în vreme ce în ianuarie şi februarie a tranferat câte 82.000 de lei.

1 comentariu la “Războiul din ALDE, faza pe bani. Constantin, mutare grea contra lui Tăriceanu

  1. ….Este de rau! Cu ,,verbul”sau inconsistent si plat,iata ca ,,ataca”PSD-UL!Daca presedintele interimar incearca sa-i ,,sperie” pe PSD-ISTI” cu platitudini de genul acesta,ar trebui sa mai si gandeasca can face astfel de declaratii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *