Războiul din Gaza a provocat moartea a 20.000 de oameni

Sursa foto: nytimes.com

Ofensiva israeliană în Gaza a făcut 20.000 de victime, a anunţat miercuri Hamas, într-un moment în care o vizită la Cairo a liderului mişcării islamiste şi negocierile din culise reînvie speranţele unui nou armistiţiu în teritoriul palestinian asediat, potrivit AFP.

În pofida apelurilor repetate de a cruţa civilii, loviturile israeliene ucigaşe continuă asupra Fâşiei Gaza, la fel ca şi luptele de pe teren, în timp ce jumătate din populaţia civilă suferă de foamete extremă sau severă, potrivit ONU.

Israelul a promis să distrugă Hamas ca represalii la atacul fără precedent comis de mişcarea islamistă pe teritoriul său la 7 octombrie, care s-a soldat cu aproximativ 1.140 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza ultimelor cifre oficiale israeliene.

De asemenea, aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice, dintre care 129 sunt încă reţinute în Gaza, potrivit Israelului.

Guvernul Hamas a anunţat miercuri că operaţiunile militare israeliene au ucis 20.000 de persoane în Gaza de la începutul războiului, inclusiv cel puţin 8.000 de copii şi 6.200 de femei.

Miercuri seară, „cel puţin 30 de persoane” au fost ucise în sudul Fâşiei Gaza de un atac israelian care a lovit două case în estul oraşului Khan Yunis, în apropierea Spitalului european, potrivit Ministerului Sănătăţii din Hamas.

După un armistiţiu de şapte zile care s-a încheiat la 1 decembrie, presiunea internaţională a crescut pentru o nouă pauză în lupte, care ar permite eliberarea mai multor ostatici şi intrarea mai multor ajutoare internaţionale pe acest mic teritoriu aflat în pragul unui dezastru umanitar, supus unui asediu total de către Israel începând cu 9 octombrie.

Negociată de Qatar, cu sprijinul Egiptului şi al Statelor Unite, prima tręve a dus la eliberarea a 105 ostatici şi a 240 de palestinieni deţinuţi de Israel.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: