Skip to content
Politică

Războiul Dragnea-Țuțuianu lasă Arhiepiscopia Târgoviște FĂRĂ 200.000 lei! AMENDA baronului EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos/ George Călin

Reglările de conturi din sânul PSD Dâmbovița – stârnite de ”transpirarea” în presă a deja celebrelor înregistrări audio care-l au drept protagonist pe baronul Adrian Țuțuianu – s-au rostogolit până pe treptele Arhiepiscopiei Târgoviște!

PSnews.ro a prezentat în exclusivitate, zilele trecute, ițele acestui scandal, dezvăluind că principalii adversari ai baronului din cadrul organizației județene sunt ministrul Finanțelor, Rovana Plumb, fostul președinte al CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea și junele-deputat Corneliu Ștefan, cei trei fiind în relații mai mult decât cordiale cu preotul Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, care este un vehement critic al lui Adrian Țuțuianu.

O râcă veche

Potrivit surselor PSnews.ro, nemulțumirile lui Ghibanu au răbufnit în februarie, când Țuțuianu (președinte al PSD Dâmbovița) l-a mazilit pe Oprea de la cârma CJ, iar preotul miza pe niște proiecte care au fost îngropate după debarcarea acestuia. Sursele citate ne-au precizat că Ghibanu este un susținător al lui Corneliu Ștefan, care visează cu ochii deschiși, asemeni Rovanei Plumb, la jilțul de președinte al PSD Dâmbovița.

Arhiepiscopia, controlată la bani

În acestă ordine de idei, nu este deloc surprinzător că vicarul Ionuț Ghibanu a lansat marți seară, pe Facebook, acuzații dure la adresa președintelui CJ Dâmbovița, Daniel Comănescu – prietenul lui Țuțuianu, pe care baronul l-a impus în funcție cu scandal, în februarie, după ce i-a retras sprijinul politic lui Alexandru Oprea – anunțând că acesta tăiat nu mai puțin de 200.000 lei din banii alocați unor parohii ortodoxe din județul Dâmbovița.

”Este inadmisibil să mai tolerăm astfel de persoane!”

Vă prezentăm acuzațiile lui Ionț Chibanu: ”Până unde vor merge unii? Așa repede au început să atace Biserica? Astăzi (marți – n. red.) am trăit niște momente pe care nu mi le mai imaginam. Am fost indus în eroare de cel care conduce destinele județului, din punct de vedere administrativ. Și nu este prima oară! Am crezut, totuși, că după prima discuție, nu se va mai întâmpla. Iată că m-am înșelat, din nou! Oare de ce unora le este greu să spună că unele lucruri nu se pot realiza? Oare de ce se ascund în spatele altor lideri și lasă impresia că li se impune? Oare de ce unii lideri, ajunși prea devreme, sau prea târziu, în funcții de o importanță colosală pentru dezvoltarea acestui județ nu pot spune adevărul? Este inadmisibil să mai tolerăm astfel de persoane! (…) Dacă ordonatorul principal de credite crede că situația financiară a Consiliului Județean Dâmbovița se va îmbunătăți după ce a tăiat 200.000 lei de la mai multe parohii, care puteau primi până la 10.000 lei, în acest an, pentru diverse șantiere care se află în derulare, se înșeală (părerea mea).

”Voi discuta cu mulți alți președinți de acum înainte”

Și până la urmă nu era o problemă faptul că a tăiat din bani, pentru că întotdeauna am înțeles când nu se poate executa întregul buget, dar când ești asigurat că situația va rămâne așa cum era și vezi că ești indus în eroare, ce să mai crezi? Sunt în Dâmbovița de 20 de ani și am discutat cu mulți primari și președinți ai C.J.D., dar niciodată, absolut niciodată nu am fost mințit. Dacă Dumnezeu îmi va da sănătate, probabil, voi discuta cu mulți alți președinți de acum înainte”.

Un preot care participă la ședițe PSD!

Facem precizarea că Ghibanu l-a criticat în repetate rânduri pe Țuțuianu, chiar după eșecul referendumului pentru familie, acuzând lipsa de mobilizare politică din județ, deși Dâmbovița a obținut al doilea scor pe țară la urne. Reamintim că în luna mai, în presa dâmbovițeană a ”transpirat” o înregistrare audio cu preotul Ghibanu, care promitea, în cadrul unei ședințe PSD, sprijin pentru controversatul miting pe care partidul celor trei trandafiri avea să-l organizeze în București.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *