Skip to content
Opinii & Analize

Războiul fals al lui Traian Băsescu

" "

L-am ascultat aseară pe Băsescu, tunând și fulgerând împotriva Binomului, care îi amenință familia cu pușcăria, pentru că „nu-l pot face pe el” și pentru că „nu-l pot compromite pe el”. Am fost șocat. N-am văzut niciodată atâta ego la un bătrânel. Atâta egoism. Să-ți implici singur familia în diverse afaceri dubioase, de la cărat de bani pentru un bulibașă cu 70 de dosare penale, și până la legături cu Gazprom și combinații cu terenuri luate pe nașpa, iar după aia să te vaiți că ești persecutat mi se pare culmea politicianismului.

Dar am zis să nu judec emoțional discursul fostului președinte. Să plec de la premisa că Traian Băsescu este, așa cum crede el, un Arsenie Boca al politicii, și să caut motivul pentru care este atacat. Alt motiv decât alegerile nu există, așa că m-am uitat pe listele PMP. Să văd ce oameni formidabili a strâns fostul președinte, și de ce se teme Binomul de armata secretă a lui Băsescu. Singurele liste care-mi sunt accesibile fără efort sunt listele PMP depuse la Prahova.

" "
" "

Lista la Senat începe cu un nene născut în Gorj și domiciliat în București, mai cunoscut ca director al Metrorex. Udriște îl cheamă, a fost ales ca deputat PDL în 2012, apoi a migrat la PNL, iar acum este unul dintre martorii lui Băsescu. Ce caută ăsta, cu metroul lui, la Ploiești, nu-mi dau seama. Doar bănuiesc că sondajele aratau cifre ok pe Prahova, și că niște bani dați unde trebuie au … sau lasă, vorbim despre asta după alegeri.

Apropo: nu-mi dau seama de ce pe restul listei PMP pentru Senat apar doar oameni din Câmpina. Ce e la Câmpina? Cine stă la Câmpina? Cine a plătit pentru Câmpina? Promit că mă interesez, după alegeri…

Lista de la Camera Deputaților începe cu Cătălina Bozianu, fost viceprimar al Ploieștiului într-o perioadă în care primarul Volosevici săvârșea, conform DNA, niște ilegalități consistente, pentru care se tot duce acum și dă cu subsemnatul. Pot să vă asigur că primarul nu semna mai nimic în perioada aia, toate hârtiile de valoare ajungeau la Cătălina Bozianu, și, după mine, e doar o chestiune de timp până când va ajunge și ea la același DNA. N-am informații, nu știu nimic, dar la cum văd eu cinetica DNA Ploiești, mi se pare logic…

Întrebarea “Ce caută Bozianu pe locul 1” mi s-a spulberat când am văzut cine e pe locul 2. Al doilea nume de pe listă este al unui necunoscut. Din ce-am găsit pe net, Mircea Radu Florian s-a remarcat doar prin faptul că a fost angajat ca pompier al comunei Brazi de către tatăl său, Ilie Radu, pe atunci primar. Cum a ajuns de la pompier plătit de tăticu’ la deputat – nici nu vreau să știu…

Mă uit la oamenii ăștia, deloc drepți, deloc frumoși, deloc interesanți politic și nu pricep nimic. Vi se pare că e nevoie de niște acțiuni în forță ca să nu-i voteze nimeni? Vi se pare că dacă nu se ia cineva de familia lui Băsescu ar lua, cei trei, 10-15% la alegerile din 11 decembrie? Vă dați seama ce oameni sunt pe liste, în alte județe, unde  PMP abia se vede în sondaje? Pe bune, atât de tâmpiți suntem, încât să mai punem botul la vrăjeli atât de prost făcute?

De-aia, eu cred că Traian Băsescu ar trebui doar să mulțumească, de dimineața până seara. DNA-ului, pentru că fără această instituție, n-ar vorbi nimeni despre PMP. Fratelui și ificelor sale, pentru că sunt dispuși să meargă la pușcărie pentru visele megalomane ale capului familiei. Nu în ultimul rând, Traian Băsescu ar trebui să mulțumească oamenilor de rând că nu-i sparg capul ori de câte ori iese pe stradă. După ce a distrus complet economia, îndatorând țara și tăind lefuri și salarii, după ce a permis furtul de miliarde al grupării Udrea-Cocoș, după ce ne-a poziționat extern de n-a mai stat nimeni de vorbă cu noi iar investițiile străine au ajuns la zero, ar trebui să zică sărut’mana fiecărei babe pe care o vede pe stradă.

Iar cu votul… punem un pariu că PMP, partidul domnului Băsescu, abia o să facă 5%? Pe ce! Pe o sticlă de whisky, logic…

 

……………….

Fost jurnalist, pasionat de fotografie și de upcycling, Bogdan Stoica este autorul a două cărți, „Cum să faci fotografii bune cu telefonul” și “Tipul din filme nu există”. Ambele pot fi comandate de pe www.bogdanstoica.ro.

 

 

" "

2 comentarii la “Războiul fals al lui Traian Băsescu

  1. D-le ziarist,daca d-ta si ceilalti oameni care munciti in mass-media il puteti critica si chiar injura pe presedintele Romaniei,se datoreaza lui TRAIAN BASESCU!!!Daca justitia poate cerceta ,aresta si condamna rude ale presedintelui,se datoreaza tot lui TRAIAN BASESCU!!!Acest om a criticat NUMAI modul de manifestare in dosarele penale.Nu-ti doresc,dar gindeste-te cum ai reactiona,daca ai fi cu catusele la maini si colegii d-tale s-ar inghesui sa te filmeze si sa-ti ceara interviuri!!!??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *