Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Războiul fraților Micula cu statul. Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Popririle sunt făcute contrar principiilor legale

psnews.ro
" "

Fraţii Ioan și Viorel Micula continuă să se lupte cu statul român pentru recuperarea banilor pe care consideră că trebuie să îi primească în urma investiţiilor făcute în 2003 , punând deja sechestru pe acţiunile sau conturile a patru importante companii de stat, printre care și cele care se află în subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Prezent la ”Puterea Știrilor”, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a explicat cu ce situație se confruntă statul român.

Frații Micula au avut un proces cu Ministerul de Finanțe, nu cu noi sau cu companiile pe care statul român le deține prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, proces pe un ajutor de stat, care nu a fost încă finalizat și Ministerul de Finanțe a câștigat suspendarea executării prin ordonanță președințială. Între timp un executor judecătoresc zelos s-a apucat să pună popriri pe conturile Ministerului de Finanțe, pe conturile Romgaz, Nuclearelectrica, pe acțiunile deținute de statul român la Petrom, ceea ce nu era normal. Practic, acea sumă pe care statul român ar datora-o, ei o cer de la toate companiile”, a spus Virgil Popescu la ”Puterea Știrilor”.

Riscul era prețurile acțiunilor acestor companii să scadă la bursă, dar din fericire acest lucru nu s-a întâmplat.

Oamenii au înțeles că aceasta a fost o acțiune de PR a fraților Micula, ca să arate că ei sunt hotărâți să își recupereze datoria. Normal, dacă statul român a greșit trebuie să le plătească datoria, dar parte în proces a fost Ministerul de Finanțe și nu companiile care sunt deținute de stat prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Eu sunt convins că vor fi ridicate toate acele sechestre, din câte am înțeles de la directorul Nuclearelectrica, titlul executoriu a venit exact după ce s-a pronunțat suspendarea executării, adică popririle sunt făcute contrar principiilor legale, pentru că nu poți să pui un sechestru sau un titlul executoriu la o companie după ce o instanță ți-a ordonat suspendarea executării”, a adăugat Virgil Popescu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *