Skip to content
Politică

Războiul Iohannis – Guvern se ramifică în Servicii. Dezvăluirile lui Silviu Mănăstire

Jurnalistul de investigații, Silviu Mănăstire, a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Dosar de politician” despre disputele dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta.

Potrivit jurnalistului de investigații, conflictul dintre Ponta și Iohannis au izbucnit „după moartea politistului Gigina, cerută de Iohannis și respinsa la pachet de Ponta și Oprea”.

Totodată, Silviu Mănăstire explică de cine este susținut atât președintele Klaus Iohannis, cât și Victor Ponta și Gabriel Oprea.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

„Există două tabere care se bat zilele acestea pentru controlul statului român. Totul a început cu noua criza politică de amploare dupa ce președintele Iohannis și premierul Ponta au intrat într-un conflict dur. Motivul este demisia vicepremierului Gabi Oprea după moartea politistului Gigina, cerută de Iohannis și respinsa la pachet de Ponta și Oprea.

Premierul l-a umilit public pe Iohannis, spunând despre el că este ca „surda-n hora” – adica nu înțelege nimic – atunci când merge să reprezinte România la Bruxelles. Așadar, dacă până acum Iohannis nu era foarte convins să-l dea jos pe Ponta, acum președintele va apăsa pe toate butoanele puterii de care dispune pentru a îndeparta Guvernul. În acest război vor fi implicate ca de obicei și institutiile statului, pe care cei mai importanți politicieni la controlează.

În acest moment, în razboiul pentru putere din România contează doar 4 oameni: Iohannis, Oprea, Ponta și Liviu Dragnea. Aceștia au în subordine adevarate aramate: cel mai slab în acest război este in mod paradoxal președintele Iohannis, care deține controlul parțial doar al serviciului român de informații- SRI, al serviciului de informatii externe – SIE și, într-o mică măsura, al serviciului de pază și protectie- SPP. Klaus Iohannis nu are habar dar jumatate din puterea SPP-ului este încă la discreția fostului președinte Traian Basescu prin relația personală cu generalul Burian, cel care conduce divizia de informații a serviciului. Iohannis mai dispune de aparatul tehnic al administrației prezindențiale.

Cel mai important consilier al președintelui Iohannis este cel pe domeniul siguranței naționale – însă acest consilier este generalul Ion Oprișor, cel care este trup și suflet un adevarat băsist. Oprișor a fost băiatul care îi ducea mapele lui Băsescu la ședinte CSAT timp de 10 ani. În acest război cu Ponta și Oprea, Iohannis se poate baza doar pe loialitatea directorului SRI- Eduard Hellvig și pe experiența directorului SIE- Mihai Răzvan Ungureanu. Însă atât Hellvig, cât și Ungureanu conduc de puțină vreme serviciile iar generalii cu stele grele din interior sunt cei care controlează cu adevarat fluxul de informații și dețin astfel puterea.

Avantajele lui Iohannis în fața lui Ponta și Oprea sunt date de popularitatea mare a președintelui și de faptul că Ponta și apropiații lui sunt vizați de numeroase anchete penale. Ca o paranteză, în acest război politic procurorii sunt impărțiți și ei in mai multe tabere.

Ia să vedem insă pe cine se bazează cuplul Ponta – Oprea în războiul cu Iohannis. Bine de știut este că Gabi Oprea este nașul băiatului lui Ponta. Iar George Maior, fostul șef al SRI este nașul fiicei lui Ponta. Pe George Maior, numit recent ambasador în Satele Unite, pe Oprea și Ponta îi leagă o relație stransă. Din cercul de apropiați ai premierului Ponta face parte procurorul general al României Tiberiu Nițu – prietenia dintre ei este de notorietate. Ponta deține controlul Fiscului, al Antifraudei și, parțial, ministerului Justitie, după ce Robert Cazanciuc, rudă cu Ponta de altfel, a devenit cam independent.

Marea forță a lui Ponta în raport cu președintele Iohannis este că are pixul și banii guvernării la dispoziție. Omul cu adevărat puternic de lângă Ponta este însă Gabriel Oprea, cel care și-a dezvoltat timp de 15 ani o adevarată brigadă de influență in interiorul instituțiilor statului. Oprea controlează serviciul de informații al Ministerului de Interne și Directia Generală Anticoruptie – DGA. În mod nemijlocit, Oprea are în subordine Poliția Română și Departamentul de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR – un veritabil serviciu secret. Prin ministerul de Interne are control asupra prefectilor. Prin apropiati, Gabi Oprea are influenta in ministerul Apararii, pe care il patroneaza de fapt, si la direcția Generală de Informații a armatei, un alt serviciu secret foarte important. Oprea are relatii personale cu prim-adjunctul DNA – procurorul Marius Iacob, cu prim- adjunctul procurorului general Bogdan Licu și cu șeful Poliției Romane – Petre Tobă. Oprea are contacte bune si in SRI – aripa George Maior, la Inalta Curtea de Justite sau la Curtea militara de apel unde sunt judecati toti ofiterii de informatii. La o simpla analiza a fortelor rezulta clar ca presedintele Iohannis este depasit in razboiul cu Ponta si Oprea.

Singurul om care îi poate dărâma pe cei doi este penalul Liviu Dragnea, cel care deține controlul PSD. În final, pun rămășag că vom vedea niște dosare grele de corupție scoase pe tapet în zilele următoare, ca să fie războiul și mai distractiv”, a explicat Silviu Mănăstire.

1 comentariu la “Războiul Iohannis – Guvern se ramifică în Servicii. Dezvăluirile lui Silviu Mănăstire

 1. Domnule Mânåstire,
  Va citesc destul de mult si ma tot intreb de unde le scoateti asa pe banda rulanda? Si am ajuns la o concluzie. Faptul ca acest articol nu este trecut la opinii inseamna ca cele scrise acolo sint adevarul pur. Atunci nu exista decit doua situatii, ori tatal d-voastra a fost securist si v-a transmis prin cromozomul Y o experiente colosala din aria securitatii ori d- voastra ati fost nascut pur si simplu in curtea securitatii. Am ajuns la concluzia ca tot ce spuneti si scrieti sânt niste amårâte de gulgute. Sa va dau mici exemple de coteala pe care o faceti sau mai bine zis fractura in logica, nu cunosc daca asta este efectiv o boala, din articolul de mai sus.
  Deci:
  1.- Conflictul dintre Ponta și Iohannis a izbucnit „după moartea politistului Gigina, cerută de Iohannis și respinsa la pachet de Ponta și Oprea”.
  Despre cine face politica externa a acestei tari nu spuneti nimic. Iohannis a spus despre intilnirea cu primii ministrii ai Bulgariei si Serbiei ca Ponta a facut simple plimbari de wickend. Deci presedintele a fost foarte dragut cu Ponta. Luni Ponta s-a referit l-a ce a facut la Bruxelles. Atunci a spus ca acolo tace, cind vine in RO tace si este precum “surda-n hora”. O doamna s-a exprimat si mai sugestiv ca trebuia sa continue si ca Iohannis este ca “muta la sezatoare”. Ce frumos!

  2.-“Premierul l-a umilit public pe Iohannis, spunând despre el că este ca „surda-n hora” – adica nu înțelege nimic – atunci când merge să reprezinte România la Bruxelles.”
  Despre umilirea Tarii cu acest presedinte care nu are notiuni de drept international nu spuneti nimic cind a spus ca el nu va fi de acord cu cele stabilite la intilnirea lui Ponta cu cei doi prim-ministrii. Incercati sa-l urmariti oe Valentin Stan care a aratat o carte de drept international din anii ’90 la TV unde era scris ca o tara este angajata pe plan international de presedinte, primul-ministru si ministrul de externe.

  3.- “Așadar, dacă până acum Iohannis nu era foarte convins să-l dea jos pe Ponta, acum președintele va apăsa pe toate butoanele puterii de care dispune pentru a îndeparta Guvernul”. Trebuia sa subliniati, binenteles in mod democratic.

  4.- Despre moartea politistului era bine sa spuneti direct ca Oprea l-a omorit pe politist, nu groapa. Am informatii sigure ca PNL-ul va cere congresului american ca Obama sa-si dea demisia pentru ca un politist din suita lui a murit in mod ceva asemanator. Vezi articolul “ Polițist pe motocicletă din coloana lui Barack Obama, accident mortal” Må infioara totusi gindul ca PNL incerca sa depuna o motiune simpla impotriva lui Obama daca nu demisioneaza din functie.
  5.- “Avantajele lui Iohannis în fața lui Ponta și Oprea sunt date de popularitatea mare a președintelui și de faptul că Ponta și apropiații lui sunt vizați de numeroase anchete penale. Ca o paranteză, în acest război politic procurorii sunt impărțiți și ei in mai multe tabere.”
  Va mai fac o trimitere ca sa intelegeti mai bine ce scrieti inca pe aci “ Jocuri de putere” cind a fost invitat Ion Tiriac citeva zile in urma.
  Hai sa va dau un articol despre popularitatea mare a președintelui, care pe mine m-a impresionat si care are prea mult adevar in el. “Coloana lui Klaus Iohannis, huiduită. Cătălin Striblea, comentariu cutremurător”

  Domnule Silviu Gulgutier va rog sa ma credeti ca pe timpul lui nea Nicu nu credeam ca mamaliga explodeaza. Si a explodat, si unde am ajuns? O colonie! Fara pamint, fara industrie, fara paduri, fara bogatii natural, cu milioane de romani pe post de servitor in tarile din vestul continentului, etc.
  Retineti ca acest popor este ca un burete, poate suporta multa nedreptate la un nivel pe care nici d-voastra cei cu stelele sub haina nu va puteti imagina. DAR, inca o data DAR sa nu dea Dumnezeu cel sfint sa explodeze din nou mamaliga. Atunci sa te tii!.
  Dar trebuie sa va dea de gândit nedreptatea din aceasta tara facuta de institutiile de forta!
  Deci numele d-voastra adevarat ar trebui sa fie Silviu Gulgutierul si nu asa cum eronat va numiti.
  Nu cred ca am sa va mai scriu pentru ca imi dau seama ca o fac degeaba iar d-voastra sânteti inscris pe obita trasata de altii.
  Sa va dea Dumnezeu acum mintea cea de pe urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *