VIDEO Războiul Israel – Hamas. Manifestații pro-palestiniene în lume, incidente la Londra

Sursa foto: X

Sute de mii de demonstranţi au ieşit în stradă sâmbătă în marile oraşe din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de populaţia palestiniană din Fâşia Gaza, unde armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile militare prin bombardamente violente şi incursiuni terestre împotriva grupării islamiste Hamas, transmite Reuters.

Una dintre cele mai mari demonstraţii a avut loc la Londra, unde circa 100.000 de persoane au cerut încetarea focului în Fâşia Gaza şi au avut loc confruntări cu poliţia. Au fost organizate şi contramanifestaţii, dar cu participare mult mai redusă. Premierul britanic Rishi Sunak s-a raliat în acest conflict poziţiei SUA şi s-a abţinut să ceară o încetare a focului, pledând doar pentru pauze umanitare care să permită distribuirea ajutoarelor.

Mii de persoane au manifestat de asemenea în mai multe oraşe germane împotriva bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza, inclusiv la Berlin, unde circa 3.000 de manifestanţi s-au adunat la un protest deşi autorităţile au interzis desfăşurarea unor astfel de manifestaţii.

Alte manifestaţii pro-palestiniene mai semnificative în Europa au avut loc la Copenhaga, Stockholm şi Roma. În Franţa, unde în mai multe oraşe au fost interzise manifestaţiile palestiniene, un mic miting a avut totuşi loc la Paris, sfidând interdicţia. Un alt protest s-a desfăşurat şi la Marsilia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: