Războiul Israel-Hamas: ONU îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu accesul la hrană în Gaza

Războiul Israel-Hamas: ONU îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu accesul la hrană în Gaza
Sursa foto: UN WFP

Programul Alimentar Mondial (PAM) este „profund îngrijorat” de dificultăţile de acces la produsele alimentare de bază în zonele afectate de conflictul dintre Israel şi Hamas, în special Fâşia Gaza, a transmis duminică această agenţie a ONU, potrivit AFP şi Reuters.

PAM, organizaţie cu sediul la Roma, a informat printr-un comunicat că este „profund îngrijorat de deteriorarea rapidă a situaţiei din Israel şi statul Palestina şi de impactul acestui conflict asupra populaţiilor afectate”.

„Pe măsură ce conflictul se intensifică, civilii, inclusiv copiii şi familiile vulnerabile, se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce priveşte accesul la produsele alimentare de bază. Reţelele de distribuţie sunt perturbate, iar producţia de alimente este grav afectată de ostilităţi”, a transmis PAM.

Această agenţie a ONU, care declară că are stocuri de alimente gata să fie distribuite persoanelor strămutate sau persoanelor din adăposturi,

„solicită acces umanitar sigur şi neîngrădit în zonele afectate, făcând apel la toate părţile să respecte principiile dreptului umanitar”.

PAM este, de asemenea, îngrijorat de epuizarea stocurilor în magazinele alimentare din Fâşia Gaza, precum şi de deşeurile cauzate de întreruperile de curent.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după o ofensivă militară surpriză şi spectaculoasă declanşată sâmbătă dimineaţă de Hamas, care a lansat mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a capturat israelieni.

Peste 600 de persoane au fost ucise de partea israeliană şi peste 300 de partea palestiniană, conform bilanţurilor provizorii.

Citeste mai mult

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL