Skip to content
Politică

Războiul liberalilor se extinde în toată țara? Un lider  județean al PNL acuză „jocurile de glezne” din partid / EXCLUSIV

Partidul Național Liberal era văzut drept favorit în Ardeal, însă în Bistrița liberalii au suportat o înfrângere, care a intrat în atenția secretarului general al partidului, Ilie Bolojan. După publicarea primelor rezultate, Ilie Bolojan și-a pus următoarea întrebare, într-un interviu pentru ziare.com: „De ce în Bistrița a câștigat PSD și în restul Ardealului PNL?”

Declarația lui Bolojan ridică multe semne de întrebare privind viitorul Partidului Național Liberal. Nemulțumirile secretarului general pot indica intenția unei analize la nivel național, chiar dacă partidul a fost la o diferență de doar cinci procente de PSD.

Reporterii PSnews.ro l-au contactat pe deputatul Stelian Dolha, candidatul PNL la primăria Bistrița, care ne-a explicat rezultatul înregistrat la alegeri. Primăria Bistrița a fost câștigată de Ovidiu Crețu, candidatul PSD, cu 47%, iar pe locul doi s-a aflat Dolha, cu 18% din voturi.

Copreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a vorbit despre „reorganizare rapidă și unificare”, la nivelul filialei județene. Fostul candidat la primărie consideră că Ordonanța 55 a fost cea care le-a pus „capac”. De asemenea, deputatul a acuzat jocurile PSD-ului din județ: „În Bistrița este județul în care pleacă Ponta, vine Dragnea. Erau în fief PSD în Ardeal pe care voiau să-l dea exemplu și pe care l-au accentuat”.

„E clar că venind de pe o formulă în care PSD-ul avea președinte de Consiliu Județean, avea majoritate la consiliul județean, PSD-ul avea primar de municipiu de două mandate și avea toate primăriile. Asta era formula cu care am intrat în alegeri. Rezultatul este sub așteptări și este unul slab. Acum, în schimb, ce e de făcut, e clar că trebuie să ne ocupăm de reorganizare rapidă și de unificare. Și mandatele consilielilor și ale activului de partid, cei care nu s-au implicat în campania asta, nu trebuie validate, pentru că avem astfel de cazuri. O analiză internă rapidă.

De ce a câștigat PSD-ul în Bistrița? Pentru că, din păcate, e modul de a face campanie electorală a PSD-ului. Știți foarte bine că aici s-au folosit inclusiv de vicepremierul Dîncu, care a fost la Bistrița de vreo trei ori. Și membrii marcanți ai Partidului Social-Demcorat stau la braț cu el. În Bistrița este județul în care pleacă Ponta, vine Dragnea. Erau în fief PSD în Ardeal pe care voiau să-l dea exemplu și pe care l-au accentuat. Unde în perioada guvernării Ponta s-au dat o grămadă de bani. Foarte mulți bani. Trebuie să ne uităm și pe datele astea. Care au fost alocările bugetare pentru primăriile PSD?

Și un lucru care ne-a pus capac aici a fost Ordonanța 55 a migrației, când președintele de Consiliu Județean de ieri, Radu Moldovan, PSD, a luat aproape toți primarii fostului PNL, fostului PDL, rămânând cu o mână de oameni. Migrația, practic, e cea care ne-a pus capac”, a spus Dolha.

Liderul Bistrița-Năsăud a acuzat anumite „jocuri de glezne” în interiorul PNL și a precizat că partidul „n-a funcționat ca un bloc”.

„PNL și la Bistrița, și în multe locuri, n-a funcționat ca un bloc. N-a fost așa – toată lumea s-a concentrat în jurul candidaților. Au mai fost și jocuri de glezne. Oamenii ăștia trebuie să plătească la o analiză internă. Vorbim de unificare pentru că cred că, și este cea mai bună soluție, cu o singură conducere. Nu conducere principală, ci conducere municipală. O conducere de unde avem un sistem piramidal foarte bine gândit, care ar trebui ca să asigure un rezultat bun pentru alegerile parlamentare. Pentru că dacă PNL nu câștigă aceste alegeri parlamentare, chiar și în Bistrița cu acest rezultat dezastruos, prost, nu suntem în ultimele zece, dar asta nu ne scuză, nu e bine pentru că e clar că atunci nu mai poți. E vorba de încurajarea oamenilor, de a ține oamenii lângă tine și de a aduce un aer proaspăt în partid”, a explicat Stelian Dolha.

Deputatul PNL a vorbit și despre succesul lui Bolojan în Arad.

„În dreptul domnului Ilie Bolojan trebuie să spunem un singur lucru: Felicitări Ilie Bolojan. Și ar trebui să fie un model pentru tot ce înseamnă liberali în Transilvania și în toată țara. E un model de succes pe care ar trebui să-l multiplicăm și să-l copiem. Ce pot să-i spun lui Ilie Bolojan? Decât să-l felicit. Bravo că ai obținut 70% în Oradea”, a adăugat Dolha.

Din declarațiile liderului PNL Bistrița-Năsăud reiese că partidul a avut probleme în desemnarea candidaților și în teritoriu. Dolha precizând: „Nu poți să stai pe ultima sută de metri să desemnezi candidatul, pentru că atunci o să  ai rezultatele care le ai”.

„Există ceva ce îmi reproșez. Am reușit să aduc filialala de pe locul trei pe locul doi. Îmi reproșez că n-am intrat mult mai repede în această competiție și că e o învățătură de minte, într-o competiție electorală dacă vrei s-o câștigi trebuie sa intri mult mai repede. Imediat după alegerile parlamentare, sondaj intern pe Bistrița și stabilit candidatul PNL pentru bistrița. Nu poți să stai pe ultima sută de metri să desemnezi candidatul, pentru că atunci o să  ai rezultatele care le ai”, a conchis Stelian Dolha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *