Skip to content
Politică

Războiul lui Clotilde Armand și eșecul administrației locale

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se află într-un război cu firma de salubrizare Romprest. Edilul invocă existența unei mafii a gunoaielor în Capitală. PS News a scris că în spatele acestui război ar sta de fapt alte interese. În week-end, în Piața Victoriei a avut loc un protest al reprezentanților Romprest, aceștia cerând Primăriei Sectorului 1 să achite facturile restante pentru a mai putea oferi în continuare servicii de salubrizare a sectorului. Reacția lui Armand nu a întârziat să apară, edilul declarând că: „Nu voi mai tolera şantajul şi ameninţările Mafiei Gunoaielor. Sectorul 1 plăteşte servicii de salubrizare şi de 10 ori mai scumpe faţă de restul ţării” și a avertizat Romprest că dacă refuză să ridice gunoaiele de pe străzile Sectorului 1 atunci va intra în regim de urgenţă un alt operator.

Dincolo de acest război direct între Armand și Romprest, situația riscă să devină una a devenit una dramatică, care va afecta în mod direct locuitorii Sectorului 1.

" "

Eșecul administrației locale

Conflictul dintre Armand și Romprest are “victime colaterale” evidente – locuitorii Sectorului 1. Clotilde Armand, în calitate de edil are datoria de a găsi soluții concrete. Or ce observăm? În loc să găsească aceste soluții, Clotilde Armand aruncă grenade fumigene și se ceartă cu Opoziția pe Facebook. În acest timp, gunoaiele zac în mijlocul străzii. Doamna Armand invocă existența unei mafii a gunoaielor, însă nu are nici o scuză pentru felul în care gestionează situația. Primăria este controlată de USR-PLUS. Primarul general este Nicușor Dan, susținut de USR-PLUS și de PNL. Guvernul este condus de o alianță între USR-PLUS și PNL. Doamna Armand însă se luptă cu fantomele trecutului, acuzând vechea administrație PSD, în timp ce dânsa deține de fapt frâiele conducerii în prezent.

Tactica aceasta este avantajoasă pentru Clotilde Armand. Este mult mai convenabil să arunci vina pe “greaua moștenire” și pe erorile vechii administrații decât să găsești soluții concrete. Clotilde Armand pare că nu a înțeles că printre îndatoririle ei se numără și găsirea acestor soluții. Asta presupune în fond politica. Să aduci puncte atacând adversarul politic, în cazul acesta PSD, e convenabil când ești în Opoziție. Clotilde Armand nu este însă în această postură. Politica are două jumătăți – conflictul și consensul. Unii politicieni de la noi nu reușesc să iasă din zona conflictului, iar menținerea politici în zona conflictului nu este în interes public. Consensul pe de altă parte, este în interes public, pentru că de regulă, într-o democrație se guvernează prin consens.

Cearta edilului cu Romprest nu este în interes național. Dacă într-adevăr au existat dubii în ceea ce privește firma de salubrizare, acestea trebuiau rezolvate discret. Clotilde Armand nu are nici o scuză pentru că gunoiul zace în mijlocul drumului în Sectorul 1. Ea ar fi trebuit să găsească soluții pentru a rezolva această problemă, nu să întețească conflictul aducându-l în permanență în vizorul opiniei publice. Dacă binele se face în liniște, același lucru îl putem spune și despre guvernare. Guvernarea bună se face în liniște. Actualul scandal public din Sectorul 1 nu-i ajută în nici un fel pe locuitorii Sectorului 1 care vor vedea în continuare mormane de gunoaie pe străzi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *