Skip to content
Politică

Războiul lui Zgonea e doar cu Dragnea, nu cu dosarele penale din PSD EXCLUSIV

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a lansat un discurs în favoarea justiției, dar și-a îndreptat atacul împotriva lui Liviu Dragnea. Tocmai de aceea putem deduce faptul că Zgonea n-are o problemă cu dosarele penale, ci dorește înlăturarea lui Dragnea de la șefia PSD.

În contextul actual, pare surprinzător să ascultăm un lider al social-democraților cum vorbește despre integritate. Tot surprinzător este și faptul că Valeriu Zgonea n-a criticat niciodată deciziile magistraților și nu a luat apărarea colegilor săi certați cu legea.

În urmă cu câțiva ani, Victor Ponta era pus la zid de baronii pesediști tocmai din cauza faptului că nu își proteja colegii de partid în fața justiției. Imediat ce fostul premier și-a simțit funcția în partid amenințată a început să lanseze tot felul de atacuri la adresa DNA.

Partidul Social-Democrat nu depinde de conducerea de la București. Baronii din teritoriu sunt cei care le oferă putere pesediștilor. Prin urmare, dacă baronii nu se simt protejați de președintele PSD atunci vor căuta să susțină pe cineva care e capabil să-i apere. PSD nu dispune acum nici de timp, nici de resurse umane, ca să se reformeze cu oamenii pe care îi are în acest moment. PSD nici măcar nu și-a crescut o tânără generație de politicieni și ar trebui să-și pună întrebări legate de viitor.

Discursul lui Zgonea din ultimele zile se îndreaptă strict către Liviu Dragnea. Dacă președintele Camerei își dorea cu adevărat ca PSD să fie un partid al integrității atunci vorbea despre situația mult mai tragică din teritoriu. Mircea Govor, Radu Mazăre, Adrian Duicu, Olguța Vasilescu ar fi câteva exemple de baroni cu probleme cu justiția.
PSD nu se îndreaptă către prăpastie din momentul în care Dragnea a fost condamnat definitiv. Partidul se îndrepta către prăpastie și când Zgonea a fost ales Președinte Executiv, votat de aceiași baroni cu probleme de integritate. De asemenea, președintele Camerei n-a ieșit să critice decizia social-democraților când au anunțat că o vor susține în continuare pe Olguța Vasilescu, după problemele cu DNA. Zgonea nu s-a revoltat nici atunci când Victor Ponta continua să fie președinte al social-democraților, deși făcea vizite la DNA.

Valeriu Zgonea nu și-a ales cel mai bun moment ca să încerce să preia partidul, chiar dacă Dragnea e mai vulnerabil în urma condamnării. Indiferent cine va fi președintele unei formațiuni politice, va exista întotdeauna un grup, mai mare sau mai mic, care va dori să dețină puterea. Atât PSD, cât și PNL după scandalul cu candidatul de la Primăria Capitalei, demonstrează că sunt partide divizate în interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *