Skip to content
Politică Sport

Războiul Platini-Blatter prinde noi dimensiuni: plângere penală pentru denunț calomnios

espn.com

Fostul președinte al UEFA și fost internațional francez, Michel Platini, a depus o plângere la tribunal pentru a afla cine a fost oficialul din cadrul FIFA care l-a denunțat pentru fraudă și luare de mită. Fosta vedetă a Les Bleus suspectează că a fost vorba de o conspirație astfel încât să nu poată candida la șefia FIFA și să-i ia locul lui Sepp Blatter.

Michel Platini a depus plângere pentru “denunț calomnios” și “constituirea unui grup pentru efectuarea unui denunț calomnios.” Anunțul a fost făcut de cotidianul Le Monde iar echipa de comunicare a fostului președinte UEFA a confirmat informația pentru Associated Press, a scris Washington Post, potrivit newstandard.ro.

1,8 milioane de euro, primite legal, zice Platini

Michel Platini a primit o interdicție de la FIFA în 2015 după ce a fost acuzat că a primit o plată de 1,8 milioane euro de la conducerea federației de fotbal în 2011. Justiţia elveţiană şi instanţele disciplinare din cadrul FIFA au suspectat că suma de bani a fost o răsplată din partea lui Sepp Blatter pentru susţinerea arătată de Michel Platini la alegerile din 2011, când elveţianul l-a avut contracandidat pe Mohamad Bin Hammam din Qatar. Totuși, fostul jucător din Hexagon a spus că a fost vorba de o plată legală și transparentă.

Suspectează trei persoane care au oferit date din interiorul UEFA, pentru a fi scos din cursa pentru preşedinţia FIFA

Fostul internaţional francez consideră că oficiali FIFA au oferit informaţii despre această plată pentru a-l scoate din cursa la preşedinţia forului internaţional. Trei personaje sunt suspectate de Michel Platini: însuşi Sepp Blatter, consilierul său juridic Marco Villiger şi preşedintele comisiei electorale Domenico Scala. Avocaţii fostului șef UEFA consideră că a fost vorba de o acţiune concentrată a celor trei, pentru ca clientul lor să nu devină preşedintele FIFA.

CITIȚI AICI MATERIALUL INTEGRAL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *