Skip to content
Politică

Războiul poliţelor RCA se mută în Parlament. Conducerea ASF, la audieri

Radio Constanta

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat raportul de determinare a preţurilor maxime privind poliţele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

În acest context, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost convocată, pentru luni, de la ora 16.00, la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, la cererea grupului PSD.

”Partidul Social Democrat va convoca pentru audieri luni, 24 octombrie 2016, ora 16.00, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Decizia a fost luată după aprobarea de către ASF, pe 17 octombrie 2016, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru pagube produse terţilor prin accidente de vehicule. Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România, stabileşte tarife maximale pentru poliţele RCA, aruncând povara asupra persoanele fizice deţinătoare de vehicule mici”, a transmis, joi, biroul de presă al PSD.

Social-democraţii avertizează că firmele de asigurări din străinătate au preluat controlul asupra celor autohtone, consecinţa fiind discriminarea transportatorilor români în raport cu concurenţii lor de pe piaţă, informează Romaniatv.net

”În acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi să găsească soluţii legislative clare şi nediscriminatorii, care să răspundă aşteptărilor întemeiate ale oamenilor”, mai transmitea PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *