Skip to content
Politică

SRS dezvăluie implicaţiile profunde ale războiului Ponta-Dragnea: moţiune de cenzură şi suspendarea lui Iohannis

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS) dezvăluie implicaţiile profunde ale războiului din PSD dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea: moţiune de cenzură şi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Într-un articol publicat, marţi, pe blog, ziaristul arată cum, în tot acest plan pe care îl urzeşte Ponta împotriva lui Iohannis şi a cabinetului Dacian Cioloş, prima „încordare a muşchilor” este recenta contră între fostul premier şi actualul preşedinte al PSD în ceea ce priveşte numele social-democratului care va fi propus pentru conducerea Camerei Deputaţilor.

„PSD are capacitatea sa initieze o motiune de cezura impotriva premierului Ciolos. Are, inca, si majoritatea necesara pentru a o trece. Odata demis Guvernul Ciolos, presedintele va organiza consultari si va propune un nou prim-ministru. De doua ori. A doua oara, Parlamentul e dizolvat. In loc sa avem alegeri parlamentare toamna tarziu, le vom avea mai repede. Dar PSD, iesit invingator – chiar daca este o victorie de etapa – in razboiul cu presedintele Klaus Iohannis si speculand, la sange, instabilitatea care s-ar crea si care i-ar fi pusa in carca tot acestuia, ar avea, indiscutabil, sanse mai mari pentru a-si negocia noul premier. Functie pe are Ponta ar dori-o pentru el insusi.

Iar bomboana pe coliva este ca, fiind la butoanele Camerei Deputatilor si lucrad in tandem cu Tariceanu, aflat la butoanele Senatului, ar putea merge si mai departe. Initiind procedura de suspendare a presedintelui, despre care s-a vorbit atat de mult in ultima vreme.

Ei bine, Liviu Dragnea are o cu totul alta viziune politica. Care se bate cap in cap cu cea a lui Ponta. Interesul sau nu este nici de a conduce Camera inferioara a Parlamentului, nici de a-l rasturna cu rotile in sus pe presedinte, ci, cel mult, acela de a putea numi, pe cale pasnica, prin negocieri cu Klaus Iohannis, un premier din partea PSD. Sunt convins ca Liviu Dragnea s-ar multumi chiar si cu un guvern de uniune nationala. In care PSD va avea partea leului. Urmand o asemenea politica, Liviu Dragnea isi consolideaza pozitia de lider al celui mai important partid si indeparteaza pericolul ca Ponta sa ii ia locul. Iar daca va fi sa se retraga din niscaiva motive penale, o va face, dar nu in favoarea lui Ponta. Ci a unui personaj pe care ar avea posibilitatea sa-l dirijeze din umbra”, punctează SRS.

Citiţi AICI întregul material semnat de Sorin Roşca Stănescu.

1 comentariu la “SRS dezvăluie implicaţiile profunde ale războiului Ponta-Dragnea: moţiune de cenzură şi suspendarea lui Iohannis

  1. Dragnea crede ca are cu cine sa se inteleaga. Asa a crezut si in toamna ca daca face ce spune ciolanis va scapa de pedeapsa. Iata ca nu a fost asa, dar nu s-a invatat minte. Cu astia (ciolanis, guvernul de tehnonepriceputi) trebuie lucrat fara menajamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *