Skip to content
Politică

Războiul puterilor a început: amănuntele nevralgice din ultima ieșire a lui Iohannis EXCLUSIV

mediafax.ro

Ziua de joi, 19 iulie, a venit cu o palmă grea peste obrazul social-democraților. Ieșirea extrem de dură a președintelui României, Klaus Iohannis, la adresa majorității parlamentare pe tema legilor justiției avea să scoată la iveală un adevărat război între două tabere puternice ale scenei politice actuale.

DETALII AICI: UPDATE Iohannis, ieșire dură într-o chestiune nevralgică: Așa ceva nu trebuie să se întâmple!

Iohannis, singura voce care face opoziție reală la PSD

Astfel, epuizând toate căile legale de atac ale Legii 304 din 2004 privind organizarea judiciară, președintele țării înțelege că, fiind singurul pion care face opoziție față de actuala coaliție de guvernare, trebuie să se înarmeze și să pornească la război.

Cum PNL-ul, la conducerea căruia se află cel mai slab lider din ultimii 10 ani, duce o luptă pe funcții chiar în propria structură, șeful statului a înțeles că trebuie să se lupte, prin toate mijloacele, cu armata roșie condusă de Liviu Dragnea, astfel că începând din toamnă, Iohannis este decis să descindă peste ei: fie în Guvern, fie în Parlament.

DETALII AICI: UPDATE Blaga, mesaj incomod pentru Orban după întrunirea PDL-iștilor

Luarea de poziție extrem de virulentă de joi a șefului statului ne lasă să înțelegem că lupta împotriva lui Daddy și a oastei lui este departe de a se încheia. Așa cum a ținut să menționeze în ultima sa declarație, președintele va ataca la CCR Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în ciuda faptului că a fost obligat de Constituție să promulge altă lege controversată: Legea 304/2004.

Nu trebuie să devenim un exemplu negativ în Europa făcând legi pentru ca anumiți conducători politici să scape de dosare! Nici un politician nu poate și nu trebuie să tranzacționeze în propriul lui folos renunțarea la principiile pe care s-a construit România democratică după revoluția din ’89”, declara Klaus Iohannis.

Având în vedere că, de unul singur, Iohannis apără statul de drept și legile justiției prin atacurile la CCR, următorul pas firesc ar fi ca instituția condusă de Valer Dorneanu să nu îl lase pe condamnatul definitiv Liviu Dragnea să modifice Statutul procurorilor și judecătorilor după bunul plac. Însă îngrijorarea care se naște în acest context este: va face CCR scut în jurul lui Liviu Dragnea sau va înțelege că interesele liderului PSD nu înseamnă interesele a milioane de români?

Războiul cu democrația a-nceput în România

Pe de ală parte, mustrarea președintelui ar trebui să fie un real semnal de alarmă pentru întreaga scenă politică, iar parlamentarii puterii ar trebui să înțeleagă că înainte de interesul propriu stă interesul societății. În momentul în care președintele țării întoarce legile justiției, iese în stradă alături de protestatari, merge în Parlament, sesizează CCR, apoi Comisia de la Veneția, în timp ce coaliția de guvernare duce România către ușa de ieșire din UE, putem spune cu tărie că în România se duce un aprig război cu democrația.

Cât despre partidul care ar trebui să lupte cot la cot alături de Klaus Iohannis în lupta împotriva măsurilor controversate ale coaliției de guvernare, putem afirma cu tărie, având în vedere cele mai recente mutări venite chiar din interior, că acesta se află în propriul război. Altfel spus, cu un PNL care riscă să se dinamitează singur, președintele Klaus Iohannis a înțeles că nu trebuie să se abată de la respectarea legii, însă, trebuie să se înarmeze pentru a face față unui război ce se anunță a fi fatal pentru una dintre cele două tabere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *