Skip to content
Politică

Războiul se întețește în PSD. Rovana Plumb cere sancționarea unui greu social- democrat. Urmează o nouă excludere? Reacția acestuia

Președintele Organizației Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că duminică, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, va solicita în numele organizației pe care o reprezintă sancționarea dură, potrivit Statutului partidului, a europarlamentarului Cătălin Ivan ca urmare a afirmațiilor acestuia la adresa colegelor sale de partid Gabriela Firea și Viorica Dăncilă.

În replică, Ivan a transmis într-o intervenție la realitatea tv că este surprins de declarația Rovanei Plumb.

„Mă surprinde declaraţia Rovanei Plumb, nu am avut nicio discuţie. Din câte ştiu eu, ai voie să ai o opinie. Nu înţeleg unde este supărarea Rovanei Plumb. Nu am spus nimic împotriva partidului”, a declarat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a aflat vineri seară, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena3, că nu mai este membru al conducerii PSD, după ce a fost înlocuit din poziția de lider al eurodeputaților social- democrați. Alessandra Stoicescu l-a informat pe Cătălin Ivan în direct, după o altercație a europarlamentarului PSD cu Gabriela Firea, că nu mai este lider de grup al PSD în PE, locul lui fiind ocupat de Viorica Dăncilă. Prin urmare, Cătălin Ivan nu mai este nici membru al BPN.

Cătălin Ivan a spus că „ăsta e un breaking news”, iar Bogdan Chirieac a precizat că „ați aflat în direct. Asta e o super informație. Doamna Firea are proprietatea termenilor. A spus ‘încă’”. Ulterior, într-o intervenție telefonică, Viorica Dăncilă a precizat că, deși nu a fost făcută schimbarea la Bruxelles, ea a participat în BPN al PSD.

„Numirea a făcut-o domnul președinte Victor Ponta. Era prezent și Cătălin Ivan. Această discuție nu trebuia să aibă loc”, a spus Viorica Dăncilă.

Într-o reacție oferită în exclusivitate PSnews.ro, Cătălin Ivan a precizat că în spatele acestei decizii de mazilire a sa din poziția de lider al europarlamentarilor PSD se află Liviu Dragnea, președintele executiv al partidului.

„Este o schimbare care n-a avut loc și de care am aflat în direct într-o emisiune TV. Schimbarea, ca să se producă, trebuie să aibă loc un vot în delegație. Eu am anunțat imediat după alegerile pentru Parlamentul European că nu mai vreau să fiu șef de delegație pentru că am multe atribuții la sector, pentru că am multă treabă în țară și că aș prefera să fie altcineva.”

Europarlamentarul s-a declarat împăcat cu schimbarea sa, dar afirmă că a fost deranjat de maniera în care s-a produs, în direct la televizor. Întrebat dacă modul în care s-a făcut acest anunț reprezintă o reacție a PSD la criticile sale recente la adresa conducerii partidului, Cătălin Ivan a spus afirmativ, indicându-l pe președintele executiv, Liviu Dragnea.

„A lui Liviu Dragnea. Categoric”, a punctat Cătălin Ivan.

Citește și: EXCLUSIV Reacția lui Cătălin Ivan la excluderea din BPN. Pe ce lider PSD îl acuză că e în spatele deciziei

 

2 comentarii la “Războiul se întețește în PSD. Rovana Plumb cere sancționarea unui greu social- democrat. Urmează o nouă excludere? Reacția acestuia

  1. Baroana de la Munca are impresia ca ea nu trebuie reformata ? Numai pentru că îi tremura capul si da din mâini la fiecare emisiune televizata, când demonstrează ca nu cunoaște domeniul , este un motiv pentru a nu ocupa aceasta funcție. Trei procente la alegeri au fost pierdute pentru ca s-a spus ca Iohanis reduce pensiile. Alta baroana Firea, trebuie si ea reformata, deși este mai noua in politica, trei procente la alegeri pentru ca a spus ca Iohanis nu are copii etc…Filmulețul cu Ponta cinci procente. Sa nu încerce ei sa deconteze tot esecul pe baronii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *