Skip to content
Internațional

Războiul Trump-Twitter continuă: Rețeaua socială i-a dezactivat un clip video președintelui american și se gândește să-i suspende contul

facebook/TheWhiteHouse

Twitter Inc a dezactivat un videoclip de campanie al preşedintelui SUA Donald Trump în memoria lui George Floyd postat pe platforma sa, invocând o plângere privind drepturile de autor, relatează vineri Reuters, citată de AGERPRES.

Clipul, un colaj de fotografii şi înregistrări video ale marşurilor de protest şi cazurilor de violenţă în urma morţii lui Floyd, îl are pe Trump ca vorbitor în fundal. Potrivit Twitter, videoclipul este afectat de politica sa privind drepturile de copyright.

„Răspundem la plângerile valabile privind drepturile de copyright care ne-au fost trimise de proprietarii drepturilor de autor sau reprezentanţii lor autorizaţi”, a declarat un reprezentat al reţelei sociale.

Videoclipul de trei minute şi 45 de secunde încărcat pe canalul de YouTube al lui Trump a fost difuzat pe Twitter la 3 iunie.

Twitter nu exclude suspendarea contului preşedintelui Trump

Un înalt responsabil al Twitter nu a exclus ca reţeaua socială să suspende contul lui Donald Trump, dacă preşedintele american continuă să publice mesaje incendiare care încalcă regulile reţelei sociale, potrivit France Presse.

Cu 81,7 milioane de abonaţi, contul @realDonaldTrump este unul dintre cele 10 cele mai urmărite pe Twitter. Însă liderul american este în conflict cu reţeaua de socializare care a marcat două din tweet-urile sale cu privire la votul prin corespondenţă prin menţiunea „verificaţi faptele”.

Twitter a ”ascuns” apoi un mesaj al preşedintelui american pentru încălcarea regulilor reţelei sociale pentru „apologia violenţei”. „Când încep jafurile, încep şi focurile de armă”, a scris Trump într-un tweet postat în contextul confruntărilor între manifestanţi şi poliţişti care au izbucnit în mai multe oraşe americane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *