Skip to content
Politică

Războiul Tudorel Toader-Augustin Lazăr. Ministrul Justiției: A se vedea cine a solicitat CSM să amâne termenul de audiere

antena3.ro.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a ținut să lămurească luni, 5 noiembrie, cine a dorit  să amâne termenul de audiere a procurorului general.

Concret: ministrul Justiției a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care susține că Augustin Lazăr ar fi fost cel care solicitat CSM să amâne termenul de audiere a procurorului general.

Redăm mai jos mesajul integral:

„Simple precizări,
pentru a se vedea cine a solicitat CSM să amâne termenul de audiere a procurorului general !

25 octombrie 2018 – CSM – Comunicat de presă.
<<Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit ca solicitarea ministrului justiţiei de avizare a revocării din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Csaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr să fie analizată în şedinţa din data de 13 noiembrie 2018, ora 10.00.
Avizul motivat va fi înaintat Ministerului Justiţiei la data de 21 noiembrie 2018.>>

01 noiembrie 2018 – adresa CSM nr. 3/22373/2018
<<Stimate domnule Ministru,
Vă aducem la cunoştinţă faptul că, urmare a solicitării domnului procuror general, Augustin Lazăr, ședința Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiției de revocare din funcție a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 20 noiembrie 2018 – ora 10.00.>>

1 noiembrie 2018 – adresa Ministerul Justiţiei către CSM nr. 3/91708/01.11.2018
<<Stimate Domnule Vicepreşedinte,
Am primit adresa dumneavoastră referitoare la reprogramarea şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru data de 20 noiembrie 2018 – ora 10.00. Având în vedere agenda prestabilită, vă rog ca şedinţa secţiei să fie reprogramată la o altă dată.
Tototdată, pentru evitarea acestor reprogramări, propun stabilirea de comun acord a şedinţei.
Vă mulţumesc pentru înţelegere şi colaborare!>>

02 noiembrie 2018 – adresa CSM nr. 6/22373/2018
<<Stimate domnule Ministru,
Urmare a solicitării dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă faptul că şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 19 noiembrie 2018 – ora 11.00>>”

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *