Skip to content
Politică

Răzbunare după excluderea din ALDE: un om al lui Constantin anunță un nou partid

botosaninews.ro

Excluderea din ALDE a deputaților Daniel Constantin, Eugen Durbacă și Mircea Banias a atras o dorință de răzbunare împotriva președintelui partidului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Astfel, Durbacă a anunțat vineri că vrea să înființeze un nou partid alături de Constantin, adăugând că există cinci parlamentari care împărtășesc această intenție, conform Hotnews.ro. Totuși, Eugen Durbacă nu a precizat numele viitoarei formațiuni politice, acesta urmând să fie anunțat după 18 mai.

Ironia face ca în presă să fi apărut (chiar dacă doar pe surse) nu mai puțin de 9 nume de aleși proveniți din fostul Partid Conservator (PC) care l-ar fi urmat pe ex-vicepremier, în eventualitatea în care acesta ar fi fost dat afară din ALDE: senatorii Scarlat Iriza și Mihai Ruse, precum și deputații Damian Florea, Sorin Cîmpeanu, Constantin Avram, Mircea Banias, Eugen Durbacă, Mihai Niță și Viorel Ilie. Cu toate acestea, în urma Congresului ALDE din luna aprilie, numai doi oameni au avut curajul să rămână alături de Daniel Constantin cu prețul excluderii din ALDE: Eugen Durbacă și Mircea Banias.

Revenind la Eugen Durbacă, trebuie să spunem că acesta a declarat vineri că se astepta sa fie exclus din ALDE, deoarece, in opinia sa, Calin Popescu Tariceanu a procedat „smechereste”.

„Era de asteptat; efectiv pe mine m-a deceptionat domnul Tariceanu. Noi am facut aceasta fuziune, dar domnul Tariceanu si echipa care a venit de la PLR au procedat smechereste, i-am luat in casa la noi si ne-au dat afara. Eu am vorbit cu Tariceanu de mai multe ori, nu mi-a placut cand mi-a spus ca are obligatii fata de ala, fata de ala, obligatii fata de o serie de oameni”, a afirmat Eugen Durbaca.

El a adaugat ca excluderea lui vine ca urmare a faptului ca este un sustinator al lui Daniel Constantin si al formularii de actiuni in instanta pe motiv ca recentul Congres al ALDE nu ar fi fost statutar.

„Cand a luat masuri cu domnul Constantin, sigur ca eu am ramas in echipa lui Constantin; am initiat actiuni in instanta – ca acel congres nu-i statutar. Am facut actiuni in instanta sa revenim la forma initiala. Bineinteles ca la ultima sedinta a celor care au ramas la ALDE au spus ca, daca nu ne retragem aceste actiuni, ne exclud din partid, ceea ce s-a si intamplat. Din punctul meu de vedere, consider ca a procedat smechereste, neserios si ca atare eu nu pot sa fac echipa cu asemenea oameni”, a mai zis Eugen Durbaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *