Skip to content
Politică

Răzbunarea lui Iliescu: mesaj de felicitare pentru un adversar al lui Dragnea

agerpres.ro

Citiți mai jos despre ceva ce lesne poate fi interpretat drept o răzbunare a lui Ion Iliescu împotriva lui Liviu Dragnea, mai ales în lumina evenimentelor ultimelor luni din Partidul Social Democrat (PSD).

Într-un articol publicat vineri pe blog, fostul președinte al României adresează un mesaj de „la mulți ani” Serviciului de Protecție și Pază, atrăgând atenția că SPP „este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate”. Amintim că SPP a devenit una dintre țintele atacurilor venite dinspre Dragnea, actualii guvernanți PSD-iști renunțând să fie păziți de către serviciul secret condus de către Lucian Pahonțu.

Putem interpreta ieșirea lui Ion Iliescu ca pe o răzbunare, în condițiile în care Congresul PSD din martie a fost primul eveniment de acest gen unde fostul șef de stat nu a primit invitație de participare.

„Vreau să cred că, în contextul în care se impune discutarea legilor siguranței naționale, activitatea Serviciului va fi apreciată cum se cuvine, și, prin noile prevederi, i se va oferi cadrul necesar valorificării experienței pe care a acumulat-o în acești ani, prin munca angajaților săi. Serviciul de Protecție și Pază este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate. Activitatea sa nu trebuie, nu are de ce să fie legată de ciclurile electorale. SPP trebuie să-și îndeplinească misiunile încredințate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, organism colectiv de decizie, în care sunt reprezentați toți cei care au responsabilități în domeniul siguranței naționale”, scrie Iliescu pe blog.

Citiți AICI întregul articol.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *