Skip to content
Politică

Răzbunarea lui Mihai Chirica: primarul vrea să-și EVACUEZE adversarii din județ

gandul.info
" "

Citiți în cele ce urmează despre răzbunarea lui Mihai Chirica: primarul municipiului Iași vrea să-și EVACUEZE adversarii din județ.

Primăria Iaşi cere filialei judeţene a PSD să elibereze, până în 20 mai, sediul în care funcţionează organizaţia, întrucât social-democraţii au făcut lucrări de reparaţii în imobil fără acordul municipalităţii, clădirea fiind monument istoric, informează News.ro, citând un comunicat al Biroului de Presă al Primăriei ieşene.

" "
" "

Amintim că Mihai Chirica a fost exclus din PSD la inițiativa lui Maricel Popa, președintele organizației din județul Iași a Partidului Social Democrat.

Conform documentului, imobilul din centrul municipiului Iaşi în care îşi desfăşoară activitatea filiala judeţeană a PSD aparţine municipalităţii, iar în clădire au fost făcute lucrări de reparaţii, inclusiv demolarea unui perete, fără acordul primăriei.

Şefii Primăriei afirmă că au trimis, pe 20 aprilie, o notificare filialei PSD Iaşi, în care organizaţia este înştiinţată despre încetarea contractului de închiriere şi obligaţia acesteia de a elibera spaţiul, în termen de 30 de zile.

″În urma verificărilor făcute la faţa locului de Serviciul Control Urbanism al Poliţiei Locale s-au constatat modificări interioare ale imobilului închiriat făcute de către locatar, fără autorizaţie de construire, acordul proprietarului şi avizul Direcţiei Judeţene de Cultură, fiind astfel încălcate grav clauzele contractuale privind autorizarea lucrărilor de construcţii. În consecinţă, Primăria Municipiului Iaşi a notificat Organizaţia Judeţeană Iaşi a Partidului Social Democrat cu privire la  obligaţia de a evacua şi preda necondiţionat spaţiul închiriat în condiţiile iniţiale preluării″, transmite Primăria Iași.

Potrivit comunicatului, nepredarea spaţiului în termenul de 30 zile de la data notificării, adică până pe 20 mai 2018, atrage suportarea de către organizaţia judeţeană Iaşi a Partidului Social Democrat a prejudiciului cauzat Primăriei Municipiului Iaşi.

Sediul în care funcţionează PSD Iaşi se află în centrul Iaşiului, pe pietonalul Ştefan cel Mare, clădirea respectivă fiind inclusă pe lista monumentelor istorice.

Sediul PSD Iaşi se află în imediata apropiere a Primăriei Iaşi.

În replică, liderul PSD Iaşi Maricel Popa a afirmat că este vorba despre un act de răzbunare a primarului Mihai Chirica la adresa PSD, după ce edilul a fost exclus din partid la începutul acestui an.

„Este un act copilăresc, răzbunător. Mihai Chirica era în PSD când au început lucrările. Lui doar asta îi place, cancanuri, scamatorii, artificii, în loc să se ocupe de proiectele Iaşului“, a afirmat preşedintele PSD, Maricel Popa.

Liderul PSD Iaşi nu a precizat dacă filiala va evacua sediul, aşa cum a solicitat primăria.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *