Skip to content
Politică

Răzgândire tehnocrată la metrou: magistrală deschisă cu întârziere de până la 3 luni

www.aktor.gr

Citiți, în cele ce urmează, despre o răzgândire tehnocrată legată de metroul bucureștean: o magistrală va fi deschisă cu o întârziere de până la 3 luni.

Circulația pe secțiunea de metrou Laminorului – Străulești ar putea fi deschisă pasagerilor în primul trimestru al anului 2017, după ce comisiile de specialitate ale Metrorex vor finaliza verificarea lucrărilor executate, a anunțat, luni, compania într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Astfel, se amână darea în folosință a acestei secțiuni a Magistralei 4, anunțată pentru data de 19 decembrie.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a afirmat, într-un interviu acordat agenției citate la începutul lunii, că Magistrala 4 de metrou Gara de Nord — Lac Străulești va fi inaugurată pe 19 decembrie 2016.

Potrivit Metrorex, operațiunea de verificare a lucrărilor pentru obiectivul de investiții Magistrala 4 — Extinderea cu două noi stații de metrou: Laminorului și Străulești a demarat la începutul lunii decembrie.

Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrările au evidențiat finalizarea tuturor lucrărilor de arhitectură, finisaje, lifturi și escalatoare, cale de rulare, instalații electrice și sanitare, instalații PSI, instalații de ventilație, telefonie și ceasoficare, acestea fiind în deplină stare de funcționare, astfel încât probele tehnologice aferente instalațiilor precum și ale circulației trenurilor să poată fi efectuate.

„Întrucât la acest moment nu au fost finalizate o serie de lucrări privind detecția și alarmarea la incendiu, astfel încât să fie asigurate în totalitate condițiile de siguranță și confort a călătorilor, în perioada imediat următoare vor fi continuate testele de sistem și de circulație a trenurilor, precum și continuarea lucrărilor nefinalizate pentru a putea fi create condițiile de punere în funcțiune cu călători cât mai repede posibil (estimat în primul trimestru al anului 2017). Circulația cu pasageri pe această secțiune va fi anunțată public după finalizarea probelor”, se arată în comunicatul citat.

Stațiile Laminorului și Străulești sunt elemente componente ale Secțiunii Parc Bazilescu — Străulești, secțiune ce face parte din Magistrala 4 de metrou (Gara de Nord — Lac Străulești), inclusă în investiția „Racorduri la Rețeaua de Metrou. Tronsonul I Sălăjan — Linia de Centura și Tronsonul II Gara de Nord — Basarab — Laromet”, aprobată prin HG 598/08.06.2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *