Skip to content
Societate

Razie pe litoral în minivacanţa de Rusalii: 12 şoferi au fost prinşi drogaţi la volan

Inquam Photos/George Calin

În prima noapte a minivacanţei de Rusalii, poliţiştii au făcut o razie pe litoral, în zona Mamaia Nord, aproape 800 de şoferi fiind testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test.

Poliţiştii rutieri constănţeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară, au desfăşurat razia cu scopul de a preveni şi combate consumul de alcool şi substanţe psihoactive la volan.

În urma activităţilor, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinute, în vederea suspendării, permisele de conducere. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Constanţa, potrivit adevarul.ro.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 17 infracţiuni, dintre care 12 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei pentru deţinere de droguri de risc.

De exemplu, în jurul orei 22.50, poliţiştii rutieri au identificat un bărbat, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru THC. Totodată, în autoturism a fost identificat un pliculeţ ce conţinea o substanţă vegetală.

În jurul orei 00.55, poliţiştii au identificat un bărbat, care a condus un autoturism în oraşul Năvodari, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru THC. Totodată, în autoturism a fost găsit un pliculeţ cu substanţă vegetală, precum şi două grindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *