Skip to content
Societate

Razie pe litoral: Inspectorii sanitari au amendat 81 de unităţi de alimentaţie publică

Inquam Photos / George Călin

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat miercuri că inspectorii sanitari veterinari au amendat, în prima săptămână din luna august, 81 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral cu 469.800 de lei pentru abateri de la legislaţie.

Medicii veterinari au verificat 245 de unităţi de alimentaţie publică din zonele de interes turistic de pe litoral, respectiv 77 de restaurante, 2 cafe-baruri, 3 pizzerii, 31 de unităţi tip fast – food, 7 braserii, 19 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, 2 snack-bar-uri, 8 rulote, 49 de magazine alimentare, 17 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, 3 unităţi tip bistro, 4 tonete şi o autoutilitară.

Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 81 de unităţi, respectiv: 27 de restaurante, 10 unităţi tip fast – food, 8 unităţi tip bufet, 4 rulote, 12 magazine alimentare, 11 baruri, 2 bistro-uri, o braserie, 4 laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto şi un stand cu produse alimentare. Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 469.800 de lei. De asemenea, a fost emisă o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare„, se arată în comunicatul  ANSVSA.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea neigienică, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare, depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică şi funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *